Ontdek op Haagse Energiebeurs hoe je €6.000 korting krijgt voor groengas auto

Plankgas-Full-AutobrandstofOok al ligt de stad vlakbij zee, Den Haag is minder schoon dan je zou denken. Volgens onderzoek van Milieudefensie is de luchtkwaliteit nergens zo slecht in Nederland als op sommige plekken in Den Haag. Daarom geeft de gemeente nu subsidie aan mensen die schoner willen gaan rijden. Wie overstapt op een elektrische auto of een auto op groengas, krijgt flinke korting. Maar hoe werkt dat? En hoe maak je de switch naar een groenere auto?
Marie-Claire van den Berg en Daan van Alkemade maakten een film over hun eigen zoektocht naar een schone auto: Plankgas. Komende zondag staan ze op het podium van de Haagse Energiebeurs met hun verhaal over de overstap naar een auto op groengas. Marie-Claire van den Berg is columnist bij de Telegraaf en schreef het boek Groen Doen over haar pogingen zo duurzaam mogelijk te leven. Daan van Alkemade is televisiemaker. Samen hebben ze twee kinderen.
Op de Haagse Energiebeurs nemen ze het publiek mee terug naar de dag waarop ze aan de eettafel besloten dat ze een schonere auto wilden. Wat volgde was en ingewikkeld proces van wikken en wegen (en oeverloze discussies) over hun nieuwe auto. Want een nieuwe auto kopen, dat doe je niet zomaar. En al helemaal niet als je een milieubewuste auto wil. Waar let je op? Hoe zorg je ervoor dat je je niet laat sturen door misleidende reclames? Gaat het überhaupt wel samen, autorijden en milieubewust leven?
Al pratend laten Marie-Claire en Daan zien hoe ze uiteindelijk bij groengas uitkwamen en waarom ze besloten er een film over te maken. Ze laten fragmenten uit de film zien en leren het publiek met behulp van een hilarisch rollenspel hoe je als consument de op geld beluste autoverkoper te slim af kunt zijn.

Groene auto kopen met flinke korting

In de gemeente Den Haag kun je flinke kortingen krijgen als je overstapt op een nieuwe auto op groengas. Marie-Claire en Daan rekenen op de energiebeurs voor hoe je tot 6.000 euro korting kunt krijgen op een nieuwe auto op groengas. Bovendien wint aan het einde van de bijeenkomst wint één van de aanwezigen een weekendje cruisen in de auto uit de film, een Opel Zafira op groengas.
Naast de groengas show, is er veel meer te ontdekken over verschillende onderwerpen, van duurzaam eten tot duurzame vrijetijdsbestedingen. Kortom, voldoende reden om de energiebeurs te bezoeken.

Haagse energiebeurs: Hoe, waar & wanneer

De Haagse Energiebeurs is op zondag 6 oktober 2013 in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag. Het optreden van Plankgas begint om 15:15, aanmelden kan via de website van de Haagse Energiebeurs. De toegang is gratis.
Bron: Gemeente Den Haag, Plankgas
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Plankgas (afl 5): Schone auto? Eerst zien dan geloven!
Plankgas (afl 4): Een duik in de afvalberg van de biogasproducent