Groen is geen bedreiging voor de energievoorziening

Roebyem Anders, Directeur Zonline. Foto: Joop.nl
Roebyem Anders, Directeur Zonline. Foto: Joop.nl

Het pleidooi van Europese energiereuzen voor een rem op duurzame energie leidt af van waar het echt om gaat: cruciale aanpassing van het stroomnet
Duurzame energie is even flink de Kop van Jut. In een recente verklaring voorzagen CEO’s van tien grote Europese energieproducenten een toekomst vol stroomonderbrekingen als subsidies op duurzame energie niet worden afgeschaft. De ‘oneerlijke’ concurrentie van zon en wind dwingt ze om de een na de andere fossiele centrale sluiten. Dus kom straks niet bij ze klagen als er geen back-up power meer is als de wind even niet waait.
Hun pleidooi krijgt bijval van het tijdschrift The Economist. Het blad stelt dat duurzame energie een grote bedreiging vormt voor traditionele energiebedrijven. Erger nog, hierdoor is ook het stroomnetwerk in gevaar. Juist nu dit netwerk op de schop moet om de grote pieken in duurzame stroomtoevoer op te vangen, liggen de belangrijkste investeerders op apegapen. Is de koppeling tussen het wel en wee van traditionele producenten en investeringen in het netwerk werkelijk zo sterk? Wij denken dat, hoe eerbiedwaardig ook, The Economist er op twee punten naast zit.
Lees het hele artikel op Joop.nl
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Energierevolutie doet grote energiebedrijven sidderen
Expert ontkracht borreltafelmythes over duurzame energie

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020