Zo kun je groen reizen

Foto: Moyan Brenn, Flickr, Cc By 2.0
Foto: Moyan Brenn, Flickr, Cc By 2.0


Ben jij al bezig met het plannen van jouw zomervakantie? Met deze tips ga jij groener op reis.
Groen reizen lijkt een tegenstelling, want met reizen zul je in de meeste gevallen meer CO2-uitstoot veroorzaken dan wanneer je thuis blijft. Toch zijn er leuke manieren om groen op pad te gaan. Maar waar moet je dan rekening mee houden? Wat zijn groene bestemmingen, hoe compenseer je jouw uitlaatgassen en wat voor tips kan je meenemen voor onderweg?
Groen reizen: het gras is (heus niet) altijd groener bij de buren
Waarom zou je naar het buitenland gaan als er in Nederland ook een boel te beleven valt? Een frisse bron van inspiratie voor dagjes (of weekjes) weg kan je vinden op de blog van De Groene Meisjes en Expeditie Kram Deze dames zoeken graag groene adresjes op, meestal in eigen land. Van De Hoge Veluwe tot Vlieland, van Rotterdam tot Groningen. Op stap in eigen land is hartstikke leuk!
Kamperen bij de boer
Altijd al je tentje willen neerzetten in een mooi weiland? Dat kan via Kamperen bij de Boer. Hier vind je de leukste minicampings op boerderijen. Uiteraard hebben ze gezorgd voor de noodzakelijke voorzieningen zoals douches en toiletten. Vaak vind je er ook oplaadpunten voor de elektrische fiets. Een prachtig voorbeeld van kamperen bij de boer in het buitenland is HipCamp.
Lees verder over groen reizen op Voor de Wereld van Morgen:
– CO2-uitstoot compenseren
– Werkvakantie
– Groen keurmerk

Over de schrijver

2 gedachten over “Zo kun je groen reizen”

  1. Met de groene bussen door europa en een euro extra betalen voor co2 compensatie! Is ook nog goedkoop en net zo (on)comfortabel als de trein of vliegtuig (bijf. Flixbus) de tijd in de bus benut ik voor werk, studie en ontspanning

  2. Het ligt voor de hand maar reizen met de trein en ter plekke fietsen (zie bijgaande website) of wandelen, scheelt al een heleboel CO2. En als je dan toch moet vliegen, betaal dan wat extra voor het planten van bomen.

Reacties zijn gesloten.