Groen sparen en beleggen blijft groeien

Foto: Ninette Luz, Flickr

De hoeveelheid geld die in duurzame spaar- en beleggingsproducten omgaat, groeide vorige jaar licht, met 0,9 procent. Deze groei is opmerkelijk: de totale markt voor sparen en beleggen groeide vorig jaar niet. Ook werden juist vorig jaar belastingvoordelen voor groene financiële producten afgeschaft.
Lees ook
Dossier: duurzaam sparen en beleggen
Geld verdienen met de zon
Geen plastic meer in de keuken
De cijfers komen uit een onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Volgens directeur van de VBDO, Guiseppe van der Helm, is deze “autonome groei het levende bewijs dat duurzame spaar- en beleggingsproducten ‘marktwaardig’ zijn. Particulieren kiezen bewust voor deze producten en zeker niet alleen om een fiscaal voordeel in de wacht te slepen. De duurzame spaar- en beleggingsproducten kunnen de concurrentie met hun niet-duurzame tegenhangers moeiteloos aan.”
Het totale marktaandeel van duurzaam sparen en beleggen is 4,6% van het totaal: 18 miljard van de 393 miljard. “Er is nog veel ruimte voor verbetering,” aldus Van der Helm.
Bron: duurzaam-beleggen.nl, VBDO

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020