Groene app maakt vakantie in Nederland een avontuur

Samjjordan, Flickr.com
Samjjordan, Flickr.com

Groen door Nederland reizen? Dan kun je niet zonder de Good & Green Guides. Dankzij deze gidsen kun je op een groene manier genieten van Nederland, maar ook van de steden Rotterdam, Amsterdam en Den Haag. Na de succesvolle introductie van papieren gidsen zijn de Good & Green Guides nu ook verkrijgbaar als apps voor de iPhone. Hierdoor wordt het ook voor buitenlandse toeristen makkelijker om groen op vakantie te gaan in Nederland. Alle informatie die in de papieren gidsen te vinden is, is ook terug te vinden via de apps.

Groen stappen
Groene hotspots zijn zo overzichtelijk mogelijk ingedeeld. Zo vind je in de Eat and Meet sectie een lijst met groene restaurants, cafés en uitgaansgelegenheden. Groen stappen wordt zo een eitje. In het onderdeel Getting Involved vind je manieren om tijdens je trip wat extra’s te doen, bijvoorbeeld een dag meehelpen bij een liefdadigheidsorganisatie.
De gids stelt hoge eisen aan wat uiteindelijk wordt opgenomen en geeft gebruikers voldoende informatie om hen ook zelf te laten bepalen of iets wel of niet écht groen is. Hierdoor wordt het maken van een verantwoorde keuze een stuk makkelijker.
Andere bestemmingen
Wie niet op vakantie wil in Nederland kan vanaf deze zomer ook de Good & Green Guide voor Londen aanschaffen. In de toekomst zullen ook gidsen ontwikkeld worden voor andere Europese steden, waaronder Barcelona, Budapest, Kopenhagen, Hamburg, Oslo, Parijs en Stockholm.
Een gratis versie van de Good & Green apps is te downloaden via de iTunes App Store. Hierin vind je ongeveer 10 procent van de informatie uit de gidsen terug. De volledige versie is ook via de App Store te koop voor €2,99 per stad.
Bronnen: MNN.com, Good & Green Guides
Lees ook:
De eerste groene gids voor Nederland
Stap virtueel in duurzaam Nederland
Rapport MADE-BY kan bij het oud papier