Groene autoverzekering: Waar je op moet letten

Opel Ampera, Elektrische Auto Met Range Extender. Foto: Wikimedia Commons
Een Groene Autoverzekering Maakt Auto Rijden Nog Groener. Foto: Wikimedia Commons
Als bestuurder van een auto zorg je tijdens het rijden voor uitstoot. Bij elektrische en hybride auto’s is dit minder dan bij een “gewone” auto. Buiten de aanschaf van de auto zou je rekening kunnen houden bij het afsluiten van een autoverzekering. Nu kan je natuurlijk kiezen voor een standaard autoverzekering zoals bij bijvoorbeeld Allsecur, maar je kan ook gaan voor een groene autoverzekering. Op die manier compenseer je de uitstoot van je auto en draag je bij aan een duurzame wereld.

Wat is een groene autoverzekering?

Een groene autoverzekering is in onze ogen een verzekering die de uitstoot van je auto (deels) compenseert. Dit kan op de volgende manieren:

  1. De verzekeraar investeert een deel van de premie in duurzame projecten.
  2. De verzekeraar beheert zelf een duurzaam project en belooft een specifieke actie te ondernemen na het afsluiten van een verzekering.

Aanbieders groene autoverzekering

De opvallendste verzekeraar is bij uitstek Delta Loyd. Deze verzekeraar belooft bij het afsluiten van een groene autoverzekering het planten van 7 bomen per auto per jaar. Dit doet de verzekeraar in samenwerking met Tree Fund. Verder beleggen zij ook nog een gedeelte van de premie in duurzame energie projecten. Andere aanbieders van een groene autoverzekering zijn Inshared en Groene verzekering, een label van Klap direct.

Zelf klimaat compenseren?

Buiten de keuze voor een groene autoverzekering is het uiteraard ook mogelijk om je eigen rij- en reisgedrag aan te passen. Zo is het duurzamer om buiten de spits te reizen, voor kleine stukken vaker de fiets te pakken en te carpoolen. Lees hier alle tips.

Over de schrijver

1 gedachte over “Groene autoverzekering: Waar je op moet letten”

  1. Pingback: Groene autoverzekering: Waar je op moet letten | Nieuwe Aarde

Reacties zijn gesloten.