Vader en zoon. Bron: Pixabay.

Groene geschenken voor mannen en vaders

Is je man of vader binnenkort jarig en wil je iets leuks geven? Zoek je inspiratie in de beste webwinkel met cadeaus voor vaderdag? De verrassing wordt nog leuker met een geschenk waar de wereld ook beter van wordt. Want met je pinpas kun je een verschil maken voor een duurzame wereld. En met een beetje creativiteit hoef je zelfs helemaal niet te betalen voor een groen geschenk. Je kunt een duurzaam cadeau tenslotte ook zelf maken.
Ter inspiratie geven we 5 tips waarmee je jouw man of vader duurzaam kunt verrassen.

1 Geef een product met ervaring

Wat zeg je van een tas van oude uniformen? Of een meubel van gerecycled hout? Met een beetje zoeken op internet vind je snel veel mooie spullen in hun tweede leven.

2 Let op keurmerken en check het merk

Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat een product eerlijk en milieuvriendelijk is gemaakt. Talloze keurmerken helpen je daarbij. De keurmerkenwijzer geeft informatie over zo’n 250 keurmerken en logo’s die iets zeggen over milieu, dierenwelzijn en eerlijke handel. Je kunt ook op Rank a Brand checken hoe duurzaam een merk is.

3. Geef ervaringen

Een mooie gezamenlijke ervaring verdiept je relatie. Het geeft herinneringen die je later met plezier kunt ophalen. En je hoeft herinneringen nooit af te stoffen. Bovendien nemen ze geen kastruimte in beslag. Denk aan een cursus fermenteren, een weekendje weg met de trein of een avondje naar het theater.

4. Waardevol in een haastige wereld: tijd

De klok tikt door en er is zoveel te doen. Tijd is voor veel mannen een schaarstegoed. Als je jouw tijd cadeau geeft, is dat hoogstwaarschijnlijk een luxe geschenk. Bied jezelf bijvoorbeeld aan als klusser, tuinier, boodschappenhulp of kok.

5. Verras met een groene gadget

Solar Charger Zonnebloem
Solar Charger Zonnebloem
Er zijn op internet tegenwoordig talloze creatieve groene gadgets te koop. Wat denk je bijvoorbeeld van deze Solar charger?
Deze zonnebloem oplader die volledig op zonne-energie werkt, laadt telefoons en andere elektronische apparaten snel op. De oplader past bijna overal in huis. Hij is praktisch én leuk om naar te kijken.

Design Solarlamp
Design Solarlamp
Of geef je liever licht cadeau? Ken je deze solar design lampen? Het ontwerp van de lampen is gebaseerd op de Chinese vouwkunst origami en past zowel binnen in de woonkamer als buiten in de tuin. Aangezien ze op zonne-energie werken zijn ze onafhankelijk van stroom uit huis. Daarnaast wordt voor elk gekochte lamp ook nog eens een exemplaar geschonken aan mensen in nood. Een mooi en verantwoord cadeau.

Over de schrijver