Groene grafkist of urn

Groene Grafkist Of Urn. Foto: Piotr Ezzi, Flickr
Foto: Piotr Ezzi, Flickr
We zijn met zijn allen steeds bewuster bezig met het milieu. We proberen het milieu tijdens onze tijd op deze aarde zo min mogelijk te belasten. Dus waarom zouden we dit niet willen blijven doen na overlijden? Er komen steeds meer mogelijkheden om je begrafenis zo in te richten dat dit kan. Met de juiste dekking van je begrafenis verzekering heb je keuze uit allerlei soorten kisten en urnen.

Kist van Nederlands hout

Er zijn verschillende bedrijven die kisten maken van lokaal onbehandeld hout. Deze kisten worden veelal gemaakt met het oog op duurzaamheid. Daar wordt ook de binnenbekleding van de kist op aangepast. Geen standaard katoen maar bijvoorbeeld ongebleekt katoen. Het hout hoeft niet te worden geïmporteerd, wat een enorme belasting op het milieu scheelt. Een voorbeeld van zo’n kist is de groene kist.

De Bios urn

In plaats van het begraven van een standaard urn is er ook de mogelijkheid je te laten begraven in de Bios Urn. De urn is volledig gemaakt van biologisch afbreekbare materialen. Het bijzondere aan deze biologisch afbreekbare urn is echter dat er zaden inzitten waaruit een boom groeit. Welke boom dit is, kan naar eigen smaak worden gekozen.

Kist van Onora

De ecologische grafkist van het Nederlandse bedrijf Onora wordt geproduceerd uit organisch restafval en heeft 45% minder gewicht dan de gemiddelde grafkist. De kist is volledig biologisch afbreekbaar zonder schade in de grond aan te richten. De kist is tevens geschikt voor cremeren waarbij er tot 75% minder giftige gassen vrij komen tijdens verbranding. Daarnaast ziet de kist er ook qua design ook nog eens erg aantrekkelijk uit. Onora won in maart 2015 de MKB Export award.

Zeeurn

Een zeeurn is een urn die volledig biologisch af wordt gebroken in zeewater. De urn kan door middel van een lang touw op de zeebodem worden bijgezet.

Over de schrijver

5 gedachten over “Groene grafkist of urn”

  1. Beste,
    Wij lazen uw advertentie op de site “hetkanwel.net” en wilden vragen waar de Bois urne kan aangekocht worden om alsnog twee traditionele urnes om te wisselen in deze mooie toepassing.
    Wij zijn van plan om internationaal te verhuizen en zouden graag onze dierbaren op deze manier ook deel laten uitmaken van onze toekomstige regio. met vriendelijke groeten,
    Familie Heyman.

Reacties zijn gesloten.