Groene loper gaat uit in Rotterdam

Groene Loper 1Rotterdam won zilver in de competitie voor groenste stad van het jaar. Verrassend, tenminste dat denk ik, want als ik aan Rotterdam denk, denk ik aan beton, water, bruggen en havendiensten. Aan rook en net geen frisse lucht. Maar nu kan je Rotterdam van een andere kant bekijken: via de groene loper.

Die rollen ze uit op 24 september. Je kan dan onverwachte plekjes van de stad ontdekken. Het is een ontdekkingstocht midden door het groen: van Wollefoppengroen&Co in Zevenkamp tot de Tuinen aan de Maas. Er zijn meer dan zestig groene hotspots die je kunt ontdekken. Overal in de stad zijn dan mensen met elkaar aan de slag: in stadslandbouwprojecten, natuurgebieden, volkstuinen en parken, op groene daken en met groene schoolpleinen.

Deelname is gratis, maar via een kleine bijdrage kan je wel zorgen voor nóg meer groen in Rotterdam. Via de website van de Groene Loper kan je je opgeven voor extra activiteiten en het programmaboekje kopen. Je bijdrage wordt rechtstreeks gebruikt voor het Groen Doel van 2011. En dat Groene Doel bepaal je zelf.

Over de schrijver