Groene miljonair vertelt waarom hij in een mini-appartement leeft

Eenvoudig leven. Foto: Graham Hill, Flickr

Graham Hill, de oprichter van de bekende Amerikaanse groene website Treehugger, leeft in een klein appartement van 40 m2. En dat is niet omdat hij geen geld meer heeft. Integendeel, geld heeft hij zat sinds hij in de jaren ’90 zijn internetbedrijf verkocht. Maar hij ontdekte dat zijn spullen eigenaar werden van hem, in plaats van andersom. Hij kan zijn nieuwe sobere levensstijl iedereen aanraden.
“Op een of andere manier begonnen deze spullen mijn leven te beheersen, althans een groot deel ervan. De dingen die ik consumeerde begonnen mij te consumeren. Mijn omstandigheden zijn ongewoon (niet iedereen krijgt een internet meevaller voor zijn dertigste), maar mijn relatie met materiële dingen niet. We leven in een wereld met een overdaad van spullen, XL supermarkten en 24 uur de mogelijkheid om online te winkelen. Mensen van elke socio-economische klasse kunnen — en dat doen ze ook — zichzelf overstelpen met spullen.”
Het opiniestuk dat Graham Hill schreef, verscheen in de New York Times en was dagen lang één van de populairste items van de site. Lees hier
het hele artikel.
Lees ook
Echte groene stroom uit eigen land, zo regel je dat gemakkelijk
Omdenken: man stopt 24 kamers in zijn mini-appartement
5 inspirerende modeprojecten met een goed verhaal

Over de schrijver

1 reactie op “Groene miljonair vertelt waarom hij in een mini-appartement leeft”

  1. Pingback: Gelukkig en duurzaam in een minihuis van 8m2

Reacties zijn uitgeschakeld.