Groene Sint, vraag kinderen een duurzame schoen te zetten

Groene Sint Letter2 300X199
Bron: Oxfam Novib

De afgelopen jaren raasde de Groene Sint tijdens de feestdagen door ons land op zoek naar verantwoorde chocoladeletters, maar daarvoor hoeft hij niet meer uit Madrid te komen. Uit onderzoek van Rankabrand blijkt namelijk dat Verkade het meest verantwoorde chocolademerk is. En Verkade-letters kun je in veel winkels kopen, net als Albert Heijn huismerk, tweede in de lijst. Kortom, een eerlijke Sinterklaas is wat chocoladeletters betreft een makkie dit jaar.

Verkade dankt de goede klassering aan 100% fairtrade cacao en de heldere vorm van rapporteren van het bedrijf. Albert Heijn huismerk is tweede, Fair Trade Original nummer 3. Opmerkelijk genoeg staan de duurzame nichespelers Tony’s Chocolonely en Bio+ pas op een gedeelde vierde plek. Ze krijgen weliswaar een eervolle vermelding, omdat zij ook 100% fairtrade chocolade verkopen, maar de merken blijven onduidelijk over hun klimaatbeleid.

Als de Groene Sint dit jaar weer op zijn stoomboot stapt, kan hij het beste vragen of kinderen een duurzame schoen willen zetten. Als hij alleen cadeautjes in duurzame schoenen doet, wordt het een crisisvriendelijk jaar voor hem, want duurzame schoenen worden nauwelijks gemaakt, en zijn al helemaal niet te vinden in de winkels, kan ik uit persoonlijke ervaring vertellen.

Rankabrand Duurzame Chocoladeletters

Bron: Rankabrand

Over de schrijver