Groene stroom direct van de bron kopen is nu mogelijk

Foto: Vandebron
Foto: Vandebron

Vandaag start een nieuw bedrijf dat groene stroom levert aan consumenten, vandebron. Bijzonder is dat vandebron direct stroom verkoopt van lokale groene energieproducenten. Als consument kun je zelf kiezen waar je je stroom vandaan wilt halen. Grote energiebedrijven, zoals Nuon en Essent, komen er niet meer aan te pas.

[adrotate group=”4″]

De prijs van de elektriciteit ligt niet vast. De producenten kunnen zelf hun eigen tarief bepalen. En klanten kunnen daar op intekenen of niet.

Volgens een van de initiatiefnemers Aart van Veller wordt het hoog tijd dat de energiemarkt opgeschud wordt: “Er is bij die [energie]bedrijven geen enkele prikkel om de fossiele status quo te doorbreken. De energiebedrijven hebben in de afgelopen jaren ruimt twintig keer meer geïnvesteerd in grijze stroom uit fossiele bronnen dan in groene elektriciteit.”

Als voorbeeld noemt Veller Duitsland waar ook de meerderheid van de groene stroominitiatieven in handen is van consumenten en kleinschalige coöperaties.

Vandebron.nl vind je hier

Bron: Trouw

Lees ook
Primeur: lokale energiecoöperatie Woerden levert zonne-energie met belastingkorting
Richt je eigen energiecoöperatie op in 7 stappen

Over de schrijver

1 gedachte over “Groene stroom direct van de bron kopen is nu mogelijk”

 1. Goedemorgen,

  Schooltuin de Wielewaal geeft schooltuinles aan ongeveer 200 kinderen van Nijmeegse basisscholen. Doelstelling: leren waar voedsel vandaan komt, zelf voedsel verbouwen en aandacht voor de natuur.
  Sinds een maand hebben we een huisje op de tuin en zijn dringend op zoek naar zonnepanelen/windmolentje en riolering. Wij worden niet gesubsidieerd en werken volledig met vrijwilligers; we hebben dan ook een chronisch gebrek aan geld. Kunnen jullie iets voor ons betekenen in ruil voor publiciteit? Ik kom graag met jullie overleggen.

  met vriendelijke groet,

  Gert Olthof
  coördinator schooltuin de Wielewaal

Reacties zijn gesloten.