Groene thee als sunblock en meer toepassingen

Groene Thee
Bron: Bkajino (Flickr.com)

Dat groene thee gezond is voor het lichaam, weten we al sinds jaar en dag. Regelmatig groene thee drinken verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Daarnaast zit het boordevol antioxidanten en helpt het verschijnselen van ouder worden tegen te gaan. Maar de groene blaadjes blijken meer krachten te hebben.
Gezondere tanden
Volgens een onderzoek, gepubliceerd in het blad ‘Preventive Medicine’, helpt het drinken van een kopje ongezoete groene thee het gebit gezonder worden. Mensen in de leeftijd van 40 tot 64 jaar die dagelijks een kopje groene thee drinken, lopen minder kans om hun tanden te verliezen.
Stelpen van bloeden
De tannine in groene thee helpt een wond om te stoppen met bloeden. Plaats een minuut lang een theezakje met groene thee in heet water en laat deze afkoelen. Leg het vervolgens op de bloeding. Je kunt hiervoor ook een gaasje gedrenkt in de thee of een extract van groene theeblaadjes voor gebruiken.
Bescherming tegen de zon
Groene thee dat direct op de huid wordt gebruikt, beschermd de huid tegen zonnebrand en huidkanker. Smeer een groene thee extract op je huid of gebruik een doek dat in groene thee heeft liggen weken. Het helpt ook om een paar weken voor jouw zonvakantie dagelijks groene thee te drinken.
Tegen nare koelkastgeurtjes
Om nare geurtjes in de koelkast tegen te gaan, gebruik je groene thee. Neem een handvol groene theebladeren en leg deze in een dunne doek of kaasdoek in de koelkast. De bladeren absorberen de geur en maken de koelkast weer geurvrij. Hetzelfde kun je ook doen in jouw kledingkast, zodat ook deze weer lekker fris ruikt.
Tegen luchtvochtigheid
Groene thee gaat niet alleen nare geurtjes tegen, maar ook luchtvochtigheid. Neem een dunne doek of tas vol groene theeblaadjes en hang deze in de kamer of ruimte van het huis dat teveel vocht verzamelt. De blaadjes nemen vocht op.
Tapijtreiniger
Neem een handvol vochtige theeblaadjes en strooi deze over het tapijt. De theeblaadjes trekken stof aan, zodat stofzuigen twee keer zo effectief zal zijn.
Plantenmest
Groene thee zit boordevol antioxidanten en is een geweldige manier om de gezondheid van planten te vergroten. Week de theeblaadjes gedurende een paar dagen in water, verwijder de blaadjes en gebruik het water om de planten te bemesten.
Bron: Ecosalon
Lees ook
Vakantietip: blufscrabble
Groen droomdorp op Bali
‘Defect’ in hersenen redt slachtoffer schietpartij Aurora