Groene thee houdt ouderen actief

83154603 66C49343E2
Foto: Kanko, Flickr

Het is al langer bekend dat groene thee beschermt tegen ziektes. Zo zou het regelmatig drinken van de drank goed zijn voor het hart en de hersenen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat groene thee ouderen ook langer actief houdt.
Hoe ouder mensen worden, hoe groter de kans is dat ze moeite krijgen met gewone dagelijkse activiteiten, zoals aankleden en in bad stappen. Japanse wetenschappers ontdekten dat ouderen die 5 of meer koppen groene thee per dag dronken veel minder snel moeite kregen met deze activiteiten.
De wetenschappers volgden 14.000 mensen van 65 jaar en ouder gedurende een paar jaar. Ze onderzochten niet alleen hoe vaak mensen groene thee dronken, maar ook andere leefstijlgewoontes. Het bleek dat groene thee drinkers ook op andere vlakken gezonder leefden: ze aten gezonder, bewogen meer en hadden meer contact met hun familie.
Toch bleek uit de berekeningen van de onderzoekers dat alleen het drinken van groene thee al een positief gezondheidseffect oplevert. Mensen die meer groene thee drinken dan anderen bleken gezonder dan degenen die dat niet deden. Men vermoedt dat dit te maken heeft met de anti-oxidant EGCG, die celschade en eventuele daaruit voortvloeiende ziekte voorkomt.
Bron: medicalxpress.com
Lees ook
5 tips om je balkon of tuin lenteklaar te maken
Natuurlijke middelen tegen verkoudheid
Hollandse broers geven mannen bamboe voor hun billen

Over de schrijver