Groene zoekmachine plant 2 miljoen bomen dankzij jouw online gestruin

EcosiaJe kunt nu je dagelijkse portie googlen omzetten in bomen. De internetzoekmachine Ecosia plant namelijk van de winst die ze maken aan jouw online gestruin bomen in de Sahel in Afrika. Je hoeft dus niet langer een schuldgevoel te hebben als je weer plaatjes van kittens aan het opzoeken bent, het is namelijk allemaal voor het goede doel.

Leestip: Deze man uit India plantte 550 ha bos, in z’n eentje

Hoe werkt het?

Ecosia is een zoekmachine die net als Google, en alle andere zoekmachines, haar geld verdient met advertenties die naast de zoekresultaten worden weergegeven. Het verschil is alleen dat Ecosia 80% van haar inkomsten spendeert aan het planten van bomen in de Sahel. Op die manier zorgen jou zoekresultaten voor de aanplanting van bomen. En dat gaat sneller dan je denkt. Een boom laten planten in de Burkina Faso kost namelijk maar 28 cent.

Het leuke aan Ecosia is dat wanneer je een account aanmaakt, je precies kan zien hoeveel bomen er al geplant zijn door jouw zoekopdrachten. Op die manier kan je je toch ergens goed over voelen op de meest onproductieve dagen. Eén van onze redacteurs gebruikt de zoekmachine nu een paar maanden en heeft al 132 bomen helpen planten.

Ecosia Aantal Bomen

Waarom bomen?

Naast dat het terugdringen van CO2, en het schoner maken van de lucht natuurlijk een belangrijk doel is, wil Ecosia met het aanplanten van bomen ook de lokale economie en het lokale ecosysteem stimuleren. Mede door ontbossing is het in Burkina Faso de afgelopen 50 jaar ontzettend droog geweest, en deze droogte heeft al vele levens gekost. Door de herbebossing van het gebied komen ook andere planten, water en dieren terug naar de regio. Daarnaast wordt er druk samengewerkt met de lokale bevolking die de boomzaden en manden etc. verstrekt en daarmee ook mee verdient aan het planten van de bomen

[adrotate banner=”34″]

De missie van Ecosia is om een miljard bomen te planten. En ook al zijn ze daar nog lang niet, er is al een begin gemaakt. Totaal zijn er door zoekopdrachten al bijna 2 miljoen bomen geplant. En hoe meer mensen het gebruiken, hoe meer bomen er geplant worden. Bekijk de groene zoekmachine hier

In 2009 schreven we bij hetkanWel al over Ecosia. Destijds was de zoekmachine nog zeer onbekend en beschermde het stukjes regenwoud per vierkante meter. Iedere zoekopdracht beschermde 2 vierkante meter regenwoud, en totaal was er 58.000 vierkante meter dat al beschermt werd. Dit kwam dus neer op 29.000 zoekopdrachten. Het bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid. Tegenwoordig krijgt de zoekmachine namelijk meer dan 720.000 zoekopdrachten per dag.

2 gedachten over “Groene zoekmachine plant 2 miljoen bomen dankzij jouw online gestruin”

  1. Er is ook een Nederlandse groene zoekmachine: ZoekGroen. Het idee is hetzelfde, maar dan wordt 95% van alle inkomsten gebruikt om bomen te planten en woestijnen te vergroenen.

  2. Pingback: Postbezorging kan groener -

Reacties zijn gesloten.