#groengeneratie trending topic na twitterbommetje

Afgelopen donderdag tweette heel duurzaam Nederland ineens over “#groenegeneratie”. Mijn timeline schoot vol met berichten en mijn groene hart ging een beetje open, want het lukte de initiatiefnemers achter deze twitter-bom, de Duurzame Onderwijs Coalitie (DOC), om “#groenegeneratie” een trending topic te maken. Ze hadden hiervoor zo veel mogelijk media, BN-ers, vrienden en politici aangeschreven. Toen eco-tweeps de oproepen vervolgens massaal gingen re-tweeten was het trending topic een vanzelfsprekend gevolg.
Net zo vanzelfsprekend zou het moeten zijn dat er een prominente plaats in ons onderwijs is voor de ontwikkeling van kennis en bewustzijn over duurzaamheid. Want een groene generatie vraagt om duurzame educatie, en veel duurzame doorbraken, die onze economie hard nodig heeft, beginnen bij onderwijsinstellingen.
Maar ondanks de collectieve trend bij burgers en bedrijven om te verduurzamen, kent ecologisch denken en doen nog geen centrale plaats in het onderwijs. De Duurzame Onderwijs Coalitie wil dit veranderen. Ze gaan hierover volgende week in gesprek met minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Marja van Bijsterveldt.
Als jij wilt dat de organisatie spreekt met een stevig mandaat, teken dan de petitie voor duurzaam onderwijs.
Want uiteindelijk wil DOC natuurlijk meer dan succesvol twitterbommen plaatsen. Hopelijk laat minister Bijsterveldt daarom zien dat dit kabinet niet alleen symboolpolitiek bedrijft voor de natuur in de vorm van animal cops, maar ook serieus werk wil maken van een groene generatie. Want nu goedkope grondstoffen opraken, door een explosief groeiende wereldbevolking en toenemende welvaart in de wereld, is streven naar een duurzame economie de enige weg naar een toekomstvaste economie.
Lees ook:
De Steve Jobs-school is van vandaag, nog niet van morgen
Brede coalitie wil onderwijs voor een schone planeet
De animal cop van morgen zit nu in de schoolbanken

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020