Groenste familie van Engeland isoleert huis met schapenwol

Schaap
Foto: Tonsils, Flickr

In het Engelse Cheltenham heeft het echtpaar Glenn en Frances Simpson de prijs gewonnen voor de groenste familie van Engeland. De competitie, die was opgezet door HomeSun (een aanbieder van zonnepanelen),  beoordeelde deelnemers aan de hand van een lange lijst met criteria op het gebied van energiezuinig leven.
Dat de familie Simpson had gewonnen zat hem vooral in het feit dat ze hun huis zo goed geisoleerd hadden met een bijzonder innovatief idee: schapenwol!
Opvallend was dat de familie nog geen gebruik maakte van zonne-energie. Glenn Simpson gaf dan ook aan dat hij het prijsgeld (£3000) wilde inzetten om zonnepanelen te installeren. En dat maakte natuurlijk iedereen blij…

1 gedachte over “Groenste familie van Engeland isoleert huis met schapenwol”

  1. Hoop niet dat het schapenwol van gemulesseerde (gemolesteerde) schapen komt!

    "Jaarlijks worden miljoenen lammetjes verminkt. Zonder enige verdoving worden hele stukken vel en vlees rondom hun staart weggesneden. Deze praktijk staat ook wel bekend als “mulesing”.

    Schapen die niet meer genoeg wol produceren worden mijlenver in overvolle schepen getransporteerd in de zinderende hitte en de vrieskou. Hun kelen worden in smerige, openluchtmarkten doorgesneden terwijl zij nog volledig bij bewustzijn zijn. Meer informatie over dit PETA-onderzoek over de wreedheden van de dieren-exportindustrie is te vinden op SaveTheSheep.com."
    Bron: http://www.peta.nl/feat/pink_wool.asp

Reacties zijn gesloten.