Groente, fruit en groene thee verlagen kans op maagkanker bij vrouwen

277309219 D159E11053
Foto: Vi4Kin, Flickr

Een eetpatroon dat rijk is aan flavonoïden verlaagt de kans op maagkanker bij vrouwen, blijkt uit een groot Europees onderzoek. Flavonoïden zijn plantaardige bestanddelen. Je krijgt ze binnen door het eten van fruit, groente, volkoren granen, peulvruchten, noten en producten die hiervan afkomstig zijn, zoals (groene) thee, chocolade en wijn. Vrouwen met de hoogste inname van flavonoïden (meer dan 508 mg per dag) hadden de helft minder kans om maagkanker te ontwikkelen dan vrouwen met de laagste inname (minder dan 200 mg per dag).
(Advertentie)
Nonique: betaalbare natuurcosmetica van de noni-vrucht
De conclusies zijn gebaseerd op lopend onderzoek dat wordt uitgevoerd in 10 Europese landen onder een half miljoen mannen en vrouwen, gedurende 11 jaar. Verrassend genoeg konden de onderzoekers niet hetzelfde gunstige effect bij mannen ontdekken, mogelijk vanwege andere hormonale verschillen of andere rook -en eetgewoontes.
Volgens de onderzoekers hangt de kans op maagkanker samen met veel factoren. Roken, overgewicht en het eten van veel bewerkt vlees zijn ook risicofactoren. Het onderzoek voegt volgens de studie meer bewijs toe aan de al langer bestaande conclusie dat een gezonde levensstijl het risico op het krijgen van chronische ziektes vermindert.
Bron: Yahoo News
Lees ook
Fiets, smartphone of onderbroek: 14 opmerkelijke toepassingen van bamboe
Bruin vet: je nieuwe vriend in de strijd tegen de pondjes
Kneusjes houden je gezond & 4 andere goedkope eettips

Over de schrijver