Internationaal protest bij dolfijnenslachting in Taiji

Meer dan 30 dolfijnen werden op dinsdag gedood in een baai in het Japanse Taiji. De baai werd internationaal bekend na publicatie van de film The Cove, waar de jaarlijkse massaslachting van dolfijnen aan de kaak werd gesteld.

De ambassadeurs van Groot-Britannië en de VS hebben sterke kritiek geuit op de praktijken van de Japanse vissers. De dolfijnen werden ondermeer met ijzeren staven gedood. De staven werden in het ruggemerg van de dieren gedreven, waarna de dolfijnen dood bloedden. De baai kleurde volgens persbureau Reuters rood van het bloed.

Esther Ouwehand, lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Dieren, wil dat Nederland ook kritiek uit op de slachting. Zij is van plan kamervragen te stellen.

Tweet Esther Ouwehand

De milieuorganisatie Sea Sheperd heeft de afgelopen dagen de ontwikkelingen in Taiji bijgehouden. Speciale “Cove Guardians” hielden toezicht op de vissers. Deze probeerden zoveel mogelijk hun handelingen te verbergen met netten.

Vissers Proberen Dolfijnenslachting Taiji Te Verbergen. Foto: Sea Sheperd, Facebook
Vissers Proberen Dolfijnenslachting Taiji Te Verbergen. Foto: Sea Sheperd, Facebook

Volgens Sea Sheperd zijn 52 dolfijnen gevangen om door te verkopen aan dolfinaria. 41 dolfijnen zijn gedood en 130 – 140 dolfijnen zijn terug gedreven naar de zee. Een deel van deze dolfijnen zullen de milieu-organisatie in de komende dagen alsnog sterven. Met name jonge dieren zijn teruggedreven, en zij kunnen nog niet op eigen kracht overleven.

Lees hier het verslag van de dolfijnenjacht volgens Sea Sheperd

Bron: Reuters

Lees ook
[adrotate group=”1″]

Over de schrijver

3 gedachten over “Internationaal protest bij dolfijnenslachting in Taiji”

Reacties zijn gesloten.