Groothandel Zegro start pilot voor verkoop “kromme” groentes met Kromkommer

Foto: kromkommer
Foto: kromkommer

Groothandel Zegro gaat in samenwerking met de organisatie Kromkommer ‘gekke’ groente opnemen in het assortiment. “Dit is een primeur in Nederland”, aldus Kromkommer. De organisatie strijdt tegen voedselverspilling van kromme groentes die niet voldoen aan de standaardvormen waar supermarkten op selecteren.
De actie vindt plaats van 12 t/m 28 september.
Volgens Kromkommer wordt wereldwijd wordt 30-50% van al het voedsel verspild. Met deze pilot wordt samenwerking gezocht tussen teler, groothandel en restaurant, “en natuurlijk de restaurantgasten.” De pilot heeft betrekking op vier productcategorieën: kromkommer, snackpaprika, tomaten, rode pepers.
Verschillende Rotterdamse restaurants hebben al hun medewerking toegezegd. Kromkommer: “Een goede reden om binnenkort eens lekker uit eten te gaan en een gekke-groente-soep, wonky-quiche of kromkommersalade te bestellen.”
De organisatie is al langer bezig om door middel van =partnerschappen met telers afgekeurde groente een kans geven om op het bord van de consument terecht te komen. Volgens de organisatie “verkleinen we zo de berg met verspilde groenten, gaan we bewuster met ons eten om en genieten we van lekkere en bijzondere groenten.”
De wortels, komkommers en courgettes die zij verkopen zijn van uitstekende kwaliteit, ze zijn alleen krom, tweebenig of kronkelig.
Bron: Kromkommer
Lees ook
[adrotate group=”1″]
Duizenden mensen eten soep van afgekeurd eten
Ontferm je over kromkommers en tweebenige wortels

Over de schrijver

1 reactie op “Groothandel Zegro start pilot voor verkoop “kromme” groentes met Kromkommer”

  1. wij gaan juist voor deze mensen aan de slag, wat afgekeurd is hoef je nog niet weg te gooien
    als het alleen maar om het plaatje gaat .
    wij gaan in rotterdam zuid voor 1500/3000 mensen proberen om aan eten en drinken te komen
    ??????? kan u helpen wij hebben alles nodig
    vriendelijke groeten frans van leeuwen 010 8 406503

Reacties zijn uitgeschakeld.