Grootschalig inkopen zonnepanelen is een trend

3049873452 B7B81001C6
Foto: Oregondot, Flickr

5000 zonnepanelen erbij, in één keer. Dat is het doel van de Food Valley Solar Challenge. De Challenge is geïnspireerd door de inkoopactie van “Wij willen zon”, waardoor Nederland in één keer 33% meer zonne-energie kreeg. De Solar Challenge wil dit trucje nog eens doen, en er zijn meer clubs actief. 

De Solar Challenge richt zich op de zogeheten Food Valley. Dit is de regio rondom Wageningen, waar veel innovatie op het gebied van eten plaatsvindt. Mensen en bedrijven uit deze omgeving kunnen meedoen met de actie, waardoor de panelen goedkoper ingekocht kunnen worden. Als je niet woont in deze regio, wees niet bang: grootschalig inkopen lijkt een trend te worden.

Een aantal voorbeelden van andere initiatieven:

* In Flevoland en Overijssel inventariseert de land -en tuinbouworganisatie LTO of er interesse is zonnepanelen.

* In Noord-Oost Brabant coördineert het regionale milieubedrijf RMB een inkoopactie.

* De verening windvogel, heeft 15% korting bedongen voor zonnepanelen. De korting is alleen beschikbaar voor leden. Je kunt ook terecht bij het zusje zonvogel voor zonne-energie waar je zelfs geen eigen dak voor nodig hebt.

* Je kunt ook je eigen actie starten met buurtgenoten. Het initiatief  “Zonkracht” van Nudge helpt je daarbij. Word buurtburgemeester, verzamel mensen uit je buurt en zorg gezamenlijk voor meer zonne-energie.

Weet je nog van andere inkoopacties? Deel het in de reacties hieronder.

Jij kan het ook

Over de schrijver

2 gedachten over “Grootschalig inkopen zonnepanelen is een trend”

  1. In Zutphen (en omgeving) hebben we SolarBlitz. We helpen elkaar met het bepalen van welk pv-systeem geschikt is, vervolgens gaan we samen inkopen en als de panelen geleverd worden, gaan we ze samen installeren.

  2. Hoe zit het met garantie (op de panelen, installatiematerialen en omvormers)?
    Bij wie mogen de bezitters zich melden als er binnen de 10-20 jaar na aanschaf de panelen problemen geven (delaminatie bv)?

Reacties zijn gesloten.