
De grootste brouwerij in de Verenigde Staten, de Golden-vestiging van MillerCoors, wordt helemaal afvalvrij. De productieprocessen binnen dit bedrijf worden dusdanig aangepast, dat er geen afval meer vrijkomt. Al het afval dat vrijkomt bij de productie van zo’n 22 miljoen vaten bier per jaar wordt opnieuw gebruikt of gerecycled. Het is de vijfde en grootste vestiging van MillerCoors die afvalvrij wordt en dat is allemaal te danken aan een ambitieuze techneut.
135 ton afval per maand
MillerCoors produceert per maand ongeveer 135 ton aan afval. Dit heeft een impact op het milieu, maar kost ook veel geld. Dankzij een veranderde infrastructuur kunnen alle producten die normaal gesproken bij het afval belanden, nu worden omgezet in iets nuttigs. Glas, karton, plastic, metaal en granen worden hergebruikt. Afval uit het cafetaria en van de vloer wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken.
Techneut met een goed idee
Het idee om afvalvrij te worden kwam van Kelly Harris, een techneut die in de vestiging in Trenton, Ohio, werkt. “In 2008 stelde het bedrijf als doel om de hoeveelheid binnen vijf jaar met 15 procent te verminderen. Ik dacht, dat kan beter. Als ik een doel voor mezelf stel, dan kan ik daar ver in gaan.” Hij ontwikkelde een afvalverminderingsplan en implementeerde dit. Zo werd de vestiging in Trenton afvalvrij. Vervolgens hielp hij de vestigingen in Eden, Irwindale en Shenandoah dezelfde status te bereiken. Deze vestigingen waren echter veel kleiner dan de vestiging in Golden, die een oppervlakte van ruim 800.000 vierkante meter heeft. Harris besloot vier jaar uit te trekken voor het project, maar bleek uiteindelijk slechts twee jaar nodig te hebben. Hij gaf 1 miljoen dollar uit aan het project, dat naar verwachting jaarlijks een miljoen dollar aan extra inkomsten op zal leveren uit de verkoop van gerecyclede materialen.
Bron: CNBC.com
Lees ook:
Droom van groene levensgenieters: Leaf op biologische whisky
4 energiebesparende maatregelen die je het beste nu uit kunt voeren
Egyptische tiener bedenkt manier om plastic om te zetten in brandstof