Grootste overdekte regenwoud krijgt nieuw biodiversiteitsboomhuis

James Nash, Flickr.com
James Nash, Flickr.com

In het Britse Cornwall bevindt zich het grootste overdekte regenwoud ter wereld, het Eden Project. In dit regenwoud is een speciaal biodiversiteitsboomhuis aangebracht, waardoor bezoekers de duizenden plant- en boomsoorten uit het woud van nog dichterbij kunnen bekijken. Het boomhuis wordt gecombineerd met een pad door het woud.

Educatief
Volgens Jerry Tate, de architect die betrokken is bij het project, is het vooral belangrijk om er een educatieve ruimte van te maken. Door te werken met een boomhuis en een pad in de lucht, wordt een spectaculaire ruimte gecreëerd waarin mensen zich op hun gemak voelen en de tijd kunnen nemen om om zich heen te kijken en de informatie in zich op te nemen. De boomhut en het bijbehorende pad zijn leuk voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen en geven onder meer informatie over overleven in een regenwoud.

Geschikt materiaal
Een van de uitdagingen in dit project was het vinden van materiaal dat bestand was tegen de omstandigheden in het regenwoud. Uiteindelijk is gekozen voor gegalvaniseerd staal en behandeld hout. Het boomhuis is inmiddels voltooid en het Eden Project werkt hard aan het volgende project: een speciaal weerstation waar weer ‘gemaakt’ kan worden en waar volop ruimte is voor om meer te ontdekken over het klimaat.

Bron: Eden Project, Inhabitat

Lees ook:

Hamburg krijgt eerste gebouw dat draait op algen
Grootste Amerikaanse brouwerij wordt afvalvrij
5 superfoods voor de maand augustus

1 reactie op “Grootste overdekte regenwoud krijgt nieuw biodiversiteitsboomhuis”

  1. Pingback: Afgedankte smartphones beschermen regenwoud tegen illegale kap » hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.