Grootste school ter wereld zorgt voor revolutie in onderwijs

6264381858 B8A2B98815
Foto: 360

Khan Academy is in korte tijd de grootste school van de wereld geworden. 10 miljoen studenten volgen regelmatig een les van de Khan Academy. De school, die slechts 37 werknemers heeft, biedt 3.500 gratis online video’s aan over uiteenlopende onderwerpen als wiskunde, economie, biologie en geschiedenis. De video’s, die zijn vertaald in talen als Chinees, Swahili en Urdu, zijn al meer dan 206 miljoen maal bekeken. Echte scholen gebruiken de educatieve video’s ook. Volgens het zakentijdschrift Forbes wordt het materiaal van de Khan Academy op meer dan 20.000 scholen gebruikt.
Khan, die financieel onafhankelijk is en zijn school zonder externe investeerders heeft opgericht, zit volgens Forbes op een goudmijn. De markt voor onderwijs, en dan met name voor online onderwijs, is booming. Khan, wiens nieuwe boek The One World Schoolhouse: Education Reimagined onlangs is verschenen, zegt dat geld hem niet zo interesseert. “Miljardair worden is passé”, zegt de 36-jarige online ondernemer die zelf afstudeerde aan Harvard en MIT. Wat hem wel interesseert is kennis verspreiden en effectief leren. Zelf studeerde Khan heen snel af. Hij haalde twee bachelors en een master binnen 4 jaar aan twee van Amerika’s topuniversiteiten. Zijn leerstrategieën verspreidt hij nu via de Khan Academy.


Bron: 360, het beste uit de internationale pers.
3602
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
De Zweden willen ons afval
Obama’s overwinningsspeech
De 10 beste gagnam-style parodieën

Over de schrijver