Grootste verticale tuin ter wereld gaat jaarlijks 1 miljoen kilo groente verbouwen

Mega Verticale Tuin In Singapore. Foto: Collective Evolution.
Mega Verticale Tuin In Vancouver. Foto: Collective Evolution.

In Newark, vlakbij New York, wordt de grootste verticale tuin ter wereld aangelegd. In een oude staalfabriek van ruim 6.400 vierkante meter moet in de toekomst één miljoen kilo groente op jaarbasis worden verbouwd. Investeerders investeren ruim 30 miljoen dollar in het project.

Wat is een verticale tuin?

De verticale tuin is in opkomst. Op kleine schaal is het al mogelijk zelf je eigen mini-verticale tuin te kopen bij de Ikea of zelf een moderne, mini, verticale hydroponics tuin aan te schaffen. Op grote schaal werden reeds al experimenten in onder andere Japan en Milaan uitgevoerd. Ook in Berlijn wordt geëxperimenteerd met landbouw midden in de stad in combinatie met een viskwekerij.

 

De verticale tuin maakt gebruik van aeroponics. Dat is een landbouwmethode waarbij planten niet in de grond groeien, maar in micro fleece kleden. De planten worden besproeid met een mist die alle voedingstoffen bevat die de planten nodig hebben.

Lees meer over DIY tuinieren: Het verschil tussen aeroponics, aquaponics en hydroponics

Wat kunnen we van grootschalige verticale tuinen verwachten? Het idee belooft de nieuwe manier te zijn om op een duurzame manier de groeiende wereldpopulatie te voeden. De landbouwmethode is erg efficiënt. Bovendien kunnen deze verticale tuinen in of dichtbij steden toegepast worden waardoor transportkosten en de bijgaande CO2 uitstoot minimaal zijn. De eerste commerciële verticale tuin is gebouwd in Singapore door Jack Ng, een ondernemer die op zoek was naar nieuwe manieren om het dichtbevolkte Singapore te voeden.

Voordelen verticale tuin

Verticale tuinen gebruiken weinig energie en zijn relatief eenvoudig te bouwen. De tuinen nemen minder ruimte in beslag dan traditionele landbouwmethodes. Daarnaast maken ze gebruik van gerecycleerd water en is er geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen nodig. De video illustreert de situatie in Singapore en legt uit hoe verticale tuinen werken en wat voor uitkomst de tuinen zijn voor dichtbevolkte steden als Singapore:

Bron: Collective Evolution

Over de schrijver

4 gedachten over “Grootste verticale tuin ter wereld gaat jaarlijks 1 miljoen kilo groente verbouwen”

  1. Pingback: Hier word ik nou boos, woedend, witheet van! EN: Is de oplossing een utopie? | afgezienvan

  2. Interresant mischien kunnen we op deze manier veel van het land teruggeven aan de natuur en de voedselproductie verder automatiseren. Er blijven wel nadelen aan kleven die permacultuur niet heeft. onafhankelijkheid, connectie met de natuur en hoogst waarschijnlijk voedseldiversiteit.

Reacties zijn gesloten.