Grote bedrijven verwachten dat CO2 belasting op termijn er echt komt

Kolencentrales, Co2 Uitstoot, Opwarming Aarde, Ipcc Rapport.foto: Public Domain Photos, Flickr
Foto: Public Domain Photos, Flickr

Grote Amerikaanse bedrijven verwachten dat er op termijn een CO2 tax komt. Dat meldt de New York Times. “Meer dan 24 van de grootste bedrijven in het land, waaronder de vijf grote oliebedrijven, houden er in hun groeiplannen voor de toekomst rekening mee dat de overheid hen zal dwingen om een prijs te betalen voor CO2 vervuiling.”
De gegevens komen uit een onderzoek van het milieu rekenbureau CDP. Volgens een woordvoerder van CDP zien bedrijven de trend naar scherpere wetgeving als “onvermijdelijk”. Dat bedrijven nu in hun lange-termijnplanning hier rekening mee houden is een “uitharding van dat begrip.”
Onder de genoemde bedrijven zijn ook echte fossiele reuzen zoals Shell en ExxonMobil. Deze bedrijven steunden voorheen campagnes voor de Republikeinse partij. Deze partij was tot op heden een groot tegenstander van klimaatmaatregels en een CO2 tax.
Maar zelf ExxonMobil is er tegenwoordig van doordrongen dat klimaatverandering en CO2 uitstoot met elkaar te maken hebben. Het bedrijf heeft inmiddels geïnvesteerd in energiebronnen met een lagere CO2 uitstoot, zoals aardgas.
Bron: NY Times
Lees ook
Gaat jouw pensioengeld in vlammen op? Wel als deze CO2 zeepbel knapt
Wil je zonnepanelen aanschaffen? Lees eerst onze tips waar je op moet letten
Geen eigen dak? Zo krijg je toch goedkope zonnestroom
Overigens

Over de schrijver

2 reacties op “Grote bedrijven verwachten dat CO2 belasting op termijn er echt komt”

  1. Pingback: Actie: stem nu voor fossielvrij ABP - hetkanWEL

  2. Pingback: Een belasting op CO2-uitstoot: waarom eigenlijk niet?

Reacties zijn uitgeschakeld.