Grote beleggers willen geen EU-richtlijnen tegen glazen plafond

Foto: ikbelegduurzaam

De lage gemiddelde participatie van vrouwen in de Raad van Commissarissen van Europese beursgenoteerde ondernemingen (13,7%) laat zich lastig rijmen met het enorme potentieel van vrouwen dat talentvol, hoog opgeleid en vaak over voor beursgenoteerde ondernemingen relevante werkervaring beschikt. Maar Eumedion, belangbehartiger van 70 institutionele beleggers, wil geen richtlijnen voor meer vrouwen in topposities.
Dit blijkt uit een brief die Eumedion kortgeleden naar de minister van Onderwijs heeft gestuurd. De brief aan de minister van Onderwijs bevat commentaar op het eind 2012 gepubliceerde richtlijnvoorstel van de Europese Commissie inzake de verbetering van de man-vrouwverhouding in RvC’s van beursgenoteerde ondernemingen. Dit voorstel bepaalt o.a. dat in 2020 ten minste 40% van de commissarissen van beursgenoteerde ondernemingen vrouw moet zijn.
Eumedion is tegen deze richtlijn, niet omdat ze tegen vrouwen zijn, maar omdat ze andere aspecten, zoals ‘geschiktheid’, ‘competentie’ en ‘professioneel prestatieniveau’, belangrijker vinden.
Bron: Ikbelegduurzaam.nl
Lees meer over duurzaam sparen & beleggen
Top 5 duurzame spaarrentes
Nederlandse banken investeren nog steeds in Syrië
ASN Bank noemt Oostenrijk meest duurzame staatsobligatie
Ikbelegduurzaam is een initiatief van Mariëtte Beunders (24), student bedrijfsrecht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Met nieuwsartikelen, columns en weekoverzichten brengt zij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam beleggen.

Over de schrijver