Grote digitale kunstroof met smartphones en 3D-printers

Locatie Digitale Kunstroof
Plaats Delict: Digitale Kunstroof

Ooit een uitgeprinte Rietveld stoel gezien? Of een trein gestolen uit het Spoorwegmuseum? Met 3D-technologie is kunst stelen gemakkelijker dan ooit. De organisator van de tentoonstelling ‘Digitale Kunstroof‘, SETUP, daagt daarom iedereen uit om een favoriet kunstwerk uit een Utrechts museum in te scannen en te printen.
Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de app 123D Catch op je iPhone te zetten. Bij de tentoonstelling zorgt SETUP ervoor dat jouw 3D-scan daadwerkelijk wordt uitgeprint. Mensen met een andere smartphone kunnen gebruik maken van een webapp, of het programma downloaden voor hun PC.
Met de tentoonstelling wil SETUP de discussie over de gevolgen van de opkomst van de 3D-printer aanjagen. Ook over de duurzame impact van 3D-printers valt nog veel te discussiëren, maar volgens kenners biedt deze nieuwe technologie veel kansen voor het vergroenen van onze werkprocessen.
Volgens anderen betekenen 3D-printers zelfs het einde van armoede.
Wil je dat eerst allemaal nog wel eens zien? Begin met een digitale kunstroof. De tentoonstelling vindt plaats van 18 juli tot 18 augustus.

Over de schrijver

1 gedachte over “Grote digitale kunstroof met smartphones en 3D-printers”

  1. Als je "kunst" publiceert, op het web bv, ben je het kwijt. Copyright is al egoisme. Ik pik alles wat ik op het internet tegenkom.

Reacties zijn gesloten.