Haaien minder agressief door AC/DC

Ga je op vakantie naar een land waar haaien voorkomen? Zorg dan dat je een cd van AC/DC in je koffer stopt. De Australische Matt Waller, eigenaar van een bedrijf dat boottochten organiseert, hoorde van verschillende duikers dat haaien reageren op muziek. Hij besloot een test te doen met zijn eigen muziekcollectie en draaide cd’s voor een groep witte haaien. AC/DC was favoriet bij de angstaanjagende dieren.

Minder agressief
Vooral het nummer ‘You shook me all night long’ van AC/DC viel in de smaak bij de witte haaien. “De haaien werden minder agressief en vertoonden onderzoekend gedrag. Ze wreven zelfs een aantal keer met hun kop over de speaker, dat was echt bizar,” aldus Matt. Hij is nu van plan te onderzoeken wat de muzieksmaak is van de Grote Witte Haai.

Haaien zijn onderzoekers
Jonathan Werry, haaiendeskundige van de Australische Griffith University, volgt het experiment met interesse, maar houdt het voorlopig op nieuwsgierigheid van de haaien. “Haaien hebben goed ontwikkelde zintuigen. Alles wat nieuw is, onderzoeken ze. Bovendien hebben haaien geen oren. Het zijn dus meer de frequenties en vibraties in het water dat de haaien aantrekt.” Matt Waller maakt het niet uit of het aan de muziek of vibraties ligt. Hij blijft vrolijk doorgaan met zijn experiment. “Misschien worden ze wel heel agressief van Justin Bieber.”

Bron: abc.net.au

Lees ook:
Verbeter je potentie met tomaat, watermeloen en wijn

Veilig en gezond zonnen

Virtueel bezoek aan fitness helpt