Recept voor griezelig lekkere pompoensoep

Halloween Pompoenen. Foto: Dumbledad. Flickr
Halloween Pompoenen. Foto: Dumbledad. Flickr

Halloween ligt alweer achter ons, maar de griezelige pompoenen zoals hiernaast zijn er nog gewoon. Weggooien? Zonde, want hier kun je nog griezelig lekkere pompoensoep mee maken!
Griezelig lekkere pompoensoep
Benodigdheden:
– 1 overgebleven Halloween pompoen
– Stukje gember, circa 1cm
– 2 tenen knoflook
– Half pak melk
Instructies:
1. Eerst schillen we de gember en de knoflook. Deze snipperen we vervolgens fijn.
2. De gember en knoflook laten we in een verwarmde pan op het laagste vuur mogelijk even fruiten.
3. Vervolgens schillen we de pompoen en snijden de stukken pompoen in blokjes van circa 1cm.
4. De pompoen voegen we toe bij de knoflook en gember. Op laag vuur bakken we de pompoen mee met de gember en knoflook. We husselen alles goed door elkaar, zodat alles goed gemengd is.
5. Nadat we dit gedaan hebben voegen we circa een half pak melk toe en draaien het vuur omhoog. Ook doen we een deksel op de pan, zodat het vocht niet verloren gaat.
6. Na circa 30-45 minuten is de pompoen zacht en de pompoensoep klaar op gepureerd te worden. Dit doen we met een staafmixer.

Deze tip is afkomstig van Waste Watchers NL. Elke woensdag plaatst Thomas Luttikhold een nieuwe tip op zijn Youtube kanaal, toepasselijk genaamd “Wasteless Wednesday”. Luttikhold vindt dat in de wereld van morgen geen plaats meer is voor voedselverspilling, en verzamelt daarom zo veel mogelijk tips om voedselverspilling tegen te gaan.

Wil je op de hoogte blijven van zijn acties? Volg Waste Watchers via facebook of abonneer je op het Youtube kanaal van Wasteless Wednesday.

Over de schrijver

2 reacties op “Recept voor griezelig lekkere pompoensoep”

  1. Dat klopt, pompoen even hard op een stenen vloer gooien, dan breekt hij, kun je hem gemakkelijker in repen en dan in blokjes snijden.
    Overigens vind ik persoonlijk jouw recept voor de pompoensoep wel erg flauw. Geen kruiden, specerijen?
    Peper, zout, kerrie (bijv massala), wat sambal of een pepertje en vlak voor het opdienen verse koriander erover maken het ècht griezelig lekker 🙂

Reacties zijn uitgeschakeld.