In deze duurzame hamburgertent kan je groen goud komen proeven!

Het team van The Dutch Weed Burger gelooft dat plantaardige voeding een smakelijk middel is om de wereld duurzamer en mooier te maken. Hun burger van zeewier kende je waarschijnlijk al, maar er komt binnenkort een echte hamburger tent waar je nog veel meer lekkers kunt komen proeven. We spraken mede-initiatiefnemer Mark Kulsdom over deze bijzondere plek en vertellen je ook hoe je zelf aan de slag kunt met groenten uit de zee.
Groen goud
Zeewier wordt ook wel het nieuwe groene goud genoemd. Het is namelijk een hoogwaardige eiwitbron, het neemt geen kostbare landbouwgrond in beslag en het verbruikt nauwelijks zoet water. Het eten van zeewier is dus een mooie manier om het ecosysteem te ontlasten. Mark Kulsdom:
“Wij geloven dat de plantaardige keuken de sleutel is tot échte verandering. Of het nou gaat om het einde van de ellende in de bio-industrie, het verduurzamen van de economie of totale wereldvrede. De oplossing voor al deze vraagstukken ligt op je bord. De keuze is aan jou!”
Tdwb
Een duurzame hamburgertent
De missie van The Dutch Weed Burger is om plantaardig eten mainstream te maken. Daarom openen ze op 1 juni een eigen hamburgertent in Amsterdam waar ze waanzinnig lekker voedsel gaan serveren. Mark Kulsdom vertelde enthousiast:
“TDWBJoint wordt een plek waar je uitmuntend goed met je liefje, je vriendinnetjes of met een goed gezelschap kan komen eten. Het is ook een plek waar je easygoing met je vrienden bier kan komen drinken op het terras of aan de bar tijdens de borreluren of eigenlijk gewoon vanaf 11.00 tot een uurtje of tien s’avonds.”
“We gaan hier naast de inmiddels bekende Weed Burger een aantal nieuwe klassiekers serveren zoals de Wish n Chips, met onze Weed Bites en frietjes en de Seawharma. Omdat we zelf ook nogal van zoete dingen houden, serveren we ook een paar waanzinnig lekkere Sweeds die je met een Cap-oat-cino naar binnen kan werken. En we hebben een drietal Mylkshakes voor je klaarstaan, een echte fastfood tent kan niet zonder Shakes natuurlijk!”
Seawharma
Seawharma
De nieuwste creatie van The Dutch Weed Burger is Seawharma. We vroegen Mark om daar iets meer over te vertellen:
“De Seawarma is onze plantaardige variant van zijn oosterse neefje, die wel aan vervanging toe is. We willen graag bouwen aan een nieuwe voedselcultuur, waarbij in onze ogen, de basis plantaardig hoort te zijn. We werken wederom met Royal Kombu van Zeewaar uit de Oosterschelde en dit keer met Seitan, op een eigen oosterse manier gekruid.”
“De Weed Sauce die we voor de burgers gebruiken hebben we een beetje getuned, zodat je het kan eten met een good old knoflooksaus. Zo hebben we the best of both worlds en dan ook nog eens future proof!”
Future proof
Dat dit team bij elke stap aan de toekomst van onze planeet denkt mag wel duidelijk zijn. Wij waren alleen nog wel benieuwd hoe ze hun eigen toekomst voor zich zien. Mark gaf daar het volgende antwoord op:
“Ik las laatst ergens dat je het beste je droom tot plan kan verheffen en dat dat het beste werkt wanneer je daarin haalbare mijlpaaltjes plaatst. We zijn nu vooral volop bezig in de voorbereidingen voor de verbouwing van de locatie, waarvan we op 1 mei de sleutels krijgen! Wanneer dat restaurant opent en de eerste mensen langskomen en blij weer de wereld in wandelen, dan ben ik gelukkig!”
Dutch Weed Burger
Zelf aan de slag met groenten uit de zee
Wij konden ons wel voorstellen dat je spontaan trek kreeg van dit artikel en ook wel een lekker hapje van zeewier zou willen proberen. Lisette Kreischer, ook onderdeel van The Dutch Weed Burger, maakte een prachtig geïllustreerd boek: Groenten uit zee. Onze redacteur Sjoske schreef een review over het boek en die kan je hier lezen.
Wil jij meer weten over The Dutch Weed Burger? Klik dan hier voor de site en Facebookpagina. Alle afbeeldingen bij dit stuk zijn eigendom van The Dutch Weed Burger.

Over de schrijver

2 gedachten over “In deze duurzame hamburgertent kan je groen goud komen proeven!”

  1. Pingback: Nieuw boek: 13 kruiden en planten met een geneeskrachtige werking

  2. Goedemorgen, waarom staat er helemaal geen adres en telefoonnummer van die Dutch Weed burger in het artikel??
    Verder niets dan lof over jullie fantastische en interessante HetkanWel.
    Er zijn al minstens 10 mensen die nu ook lid zijn geworden van die leuke nieuwsbrief en ik ga door met reclame maken!!
    Fijne dag, Anita

Reacties zijn gesloten.