Handig: puma neemt je oude schoenen terug

Bb11 317X240
Foto: Puma

Puma staat bekend als een merk dat hard op weg is om zijn schoenen en kleding duurzamer te maken. Goede recycling hoort daar bij, zoals onze blogger Marciano al eerder constateerde. Puma start nu een recyclingcampagne in Duitsland, waarbij mensen hun oude schoeisel in een “bring me back”-doos kunnen deponeren.
“Onze missie is om het meest begerenswaardige en duurzame bedrijf in de wereld te worden voor een sportieve lifestyle,” aldus CEO Franz Koch. “We zijn continu bezig met oplossingen die als doel hebben om de milieu-impact die Puma achterlaat op onze planeet te verlagen.” Het programma moet de “gigantische hoeveelheid” afval beperken die een sportieve levensstijl met zich mee brengt. De oude schoenen, maar ook andere kledingstukken worden voor van alles en nog wat gebruikt: voor nieuwe schoenen, maar ook voor isolatiemateriaal.
Het is nog niet bekend of en wanneer dit programma ook in Nederland van start gaat. We vragen het na bij Puma en houden je op de hoogte.
Bron: Puma, via ecouterre
Lees ook
Schoenen van PET-flessen en gerecycleerde tv-schermen vind je in de hetkanWel Avondwinkel
Vijf stappen die schoenen groen & eerlijk maken
De voordelen van elektrisch leasen

Over de schrijver

3 reacties op “Handig: puma neemt je oude schoenen terug”

  1. Pingback: Wist u dat..... | fairtraderoute

    1. ik zou mijn schoenen, nadat ze zijn opgebruikt, liever inleveren voor hergebruik dan ze in de grijze container te gooien. Dat doe ik tenslotte ook (voor nop) met glas, plastic en papier e.d. Goed initiatief dus van puma, nou de andere merken nog.
      Grondstoffen worden steeds schaarser en zowel bedrijven als consumenten zullen moeten wennen aan een circulaire economie met gesloten kringlopen. Op het moment dat grondstoffen zo schaars worden dat de recycling systemen meer gaan opleveren dan de huidige productiesystemen, dan zal er vanzelf ook een vergoeding voor consumenten tegenover staan die e.e.a. inleveren lijkt me. Op dit moment kan daar nog geen sprake van zijn, domweg omdat de prijzen van producten, materialen en grondstoffen niet volledig de milieukosten en life cycle kosten bevatten. Die rekening ligt vooral nog in derde wereld landen en bij toekomstige generaties.

Reacties zijn uitgeschakeld.