Handig: tegelijk sporten én wassen met je fietswasmachine

Je hebt een druk leven. Dan is het handig als je het nuttige met het aangename kunt combineren. Daarom is deze fietswasmachine zo’n goed idee: terwijl je je dagelijkse calorieën aan het wegfietsen bent, doe je meteen de was.

De fietswasmachine is een idee van een aantal Chinese ontwerpers, en is gepubliceerd op de design website Tuvie.com. Het idee is simpel: onder het stuur van een spinningfiets is een trommel geplaatst. Door te trappen breng je de trommel in beweging. Nadeel is natuurlijk wel dat je van deze trommel geen intelligent wasprogramma hoeft te verwachten. De fietswasmachine is voor de snelle wasjes tussendoor.

Dit ontwerp is gericht op de sportieve burger die genoeg geld heeft om een spinningfiets aan te schaffen of naar de sportschool te gaan. Maar apparaten die zonder stroom kunnen werken, zijn ook ideaal voor gebieden waar geen betrouwbare stroomvoorziening is. Misschien dat de studenten ook een ‘derde wereld’ versie van hun idee kunnen maken. Een andere stroomloze wasmachine, de GiraDora, is al ontwikkeld voor deze omstandigheden. Maar die wordt aangedreven door een pedaal. Dan lijkt het idee van deze Chinese ontwerpers toch aangenamer.

Bron: tuvie.com, gevonden via Nudge.

Lees ook
[adrotate group=”1″]
GiraDora wasmachine: wast veel, kost een beetje, gebruikt geen stroom

Over de schrijver

5 gedachten over “Handig: tegelijk sporten én wassen met je fietswasmachine”

  1. Pingback: Vmbo'ers hebben ook recht op duurzaam onderwijs - hetkanWel.nl

Reacties zijn gesloten.