Hartverwarmend: Dit doet een dakloze met 100 dollar

Dakloze UitdelenHeb je je wel eens afgevraagd wat een dakloze doet met het geld dat je geeft? Youtube prankster Josh Paler was hier benieuwd naar en zocht het uit. Hij gaf een dakloze op straat 100 dollar en volgde hem daarna met een camera. Het experiment lijkt in eerste instantie fout te gaan wanneer Thomas, de dakloze, een slijterij binnenstapt. Maar wat er daarna gebeurt is zowel hartverwarmend als bewonderenswaardig.

 

“Er zijn een boel mensen hier op straat die het slachtoffer zijn geworden van omstandigheden” zegt Thomas. Eerder lieten we op hetkanWel al het verhaal zien van de dakloze Eric die ook direct zijn geld wilde delen nadat een Youtube comedian hem de loterij liet winnen.

Naar aanleiding van dit filmpje is er een crowdfundingscampagne opgezet voor Thomas. Op dit moment is er al meer dan 120.000 dollar opgehaald. Bekijk hier de crowdfundingspagina. 

Daklozen helpen loont zowel dakloze als samenleving

Over het algemeen laat onderzoek zien dat aandacht geven aan de positie van daklozen ten goede komt van zowel daklozen als de samenleving. Zo toonde onderzoek in Utah aan dat huizen geven aan daklozen loont. Ook blijken initiatieven als de Homeless World Cup en het Nederlandse Gewoon een kop Koffie hun vruchten af te werpen.

Lees ook:

Kijktip: Wat je nog niet wist van daklozen
[adrotate group=”2″]
Uitgestelde koffie: sympathieke facebook-hit nu ook in Nederland verkrijgbaar