Hawking: het wordt tijd om aarde te verlaten

Moeten we de Space Shuttle weer van stal halen? Foto: Matthew Simantov, Flickr

Volgens de bekende natuurkundige Stephen Hawking wordt het tijd om als menselijk ras de aarde te verlaten. De geleerde, die dezelfde leerstoel bekleedt als de befaamde Isaac Newton, heeft weinig vertrouwen in de mens. Hawking denkt dat onze zelfzuchtige en agressieve genen uiteindelijk de mens op aarde de das om zullen doen: 

“Onze bevolking en ons gebruik van de eindige hulpmiddelen op de planeet Aarde groeien exponentieel, net als ons technisch vermogen om onze omgeving te veranderen voor goede of slechte doeleinden. Het wordt moeilijk om in de komende honderd jaar een ramp te voorkomen, laat staan in de komende duizend of miljoen jaar. Onze enige kans om op lange termijn te overleven is om niet te blijven hangen op de planeet Aarde, maar ons te verspreiden in de ruimte.”

Hawking doet zijn uitspraken naar aanleiding van een nieuw programma van Discovery, “Brave New World with Stephen Hawking”. Het programma beschrijft en onderzoekt nieuwe technologieën die mogelijk de 21ste eeuw grondig zullen beïnvloeden.

Bron: Huffington Post

Lees ook

PVV is partij van vervuilers en monddoodmakers

Elke Nederlander kan makkelijk 50 kilo minder afval produceren

Eindhoven verwarmt wijk met snoeihout

Over de schrijver

2 reacties op “Hawking: het wordt tijd om aarde te verlaten”

  1. het is een ideaal van deze kleine man en wanneer we hem bezien, wel begrijpenlijk, want ik zou hier ook wel weg willen. Maar mijn beste Stefpen ik denk dat het een ideaal is. Er woont na 40 jaar nog steeds geen mens op de maan vlakbij en nu wil men al naar mars en trips maken voor de rijke mensen is werkelijkheid,
    maar toch moet je met de voeten op de aarde blijven. Vele zullen er bij Nasa een goede baan aan hebben gehad en veel geld, maar echt wegkomen doe je hier niet. Ook al krijg je het nog zo benauwd.

  2. Ik denk dat het niet zozeer onze agressieve genen zijn, zoals Hawking denkt, dat de problemen veroorzaakt, alswel dat we een enorm onbewuste hebben. Dat maakt dat onze levensvisie in feite gebaseerd is op die van een 3-jarige. Zo menen we bijvoorbeeld dat we onze minderwaardigheidsgevoelens moeten tegengaan met enorme hoeveelheden welvaart. We zijn bang voor de raarste dingen, en blind voor de werkelijkheid, omdat we onze kind-ervaringen met onze moeder overal op projecteren.

Reacties zijn uitgeschakeld.