Hazelnootpasta eten zonder schuldgevoel

Eerlijke hazelnoten. Foto: UTZ
Eerlijke hazelnoten. Foto: UTZ

Ook van hazelnoten is binnenkort een eerlijke variant beschikbaar: UTZ begint een duurzaamheidsprogramma voor de teelt van hazelnoten in Turkije. Het 3-jarige pilot-project wordt uitgevoerd in de regio’s: Trabzon, Giresun en Duzce. UTZ verwacht dat circa 175 boeren zullen participeren. Bedrijven uit de sector hebben al aangegeven dat ze het project willen steunen.

UTZ is het eerste certificeringsprogramma dat de hazelnootteelt duurzamer wil maken. Voor het pilot-project let UTZ op eerlijke, veilige en gezonde werkomstandigheden, goede landbouwmethoden en de bescherming van het milieu.

Han de Groot, algemeen directeur van UTZ Certified, kijkt uit naar het verloop en de resultaten van het pilot-project: ”Na koffie, thee en cacao kunnen wij nu, samen met onze partners uit de handel, voedingsindustrie, detailhandel en NGO’s, onze ervaring inzetten voor verantwoorde hazelnootteelt. Als alles volgens planning verloopt, verschijnen de eerste UTZ-gecertificeerde hazelnoten in de eerste helft van 2016 op de markt.”

Bron: UTZ

Lees ook
[adrotate group=”2″]
4 schokkende feiten over Nuttella hazelnootpasta

Over de schrijver

1 reactie op “Hazelnootpasta eten zonder schuldgevoel”

  1. Pingback: Hazelnootpasta eten zonder schuldgevoel | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.