Hebben tofu-eters betere seks dan vleeseters?

Zoenen Hkw
Bron: See-Ming (Flickr.com)

Mensen die tofu en andere plantaardige voedingsmiddelen eten, kunnen een beter seksleven hebben dan vleeseters. Dit suggereert een nieuwe studie, gedaan door onderzoekers van de Amerikaanse Universiteit Berkeley in Californië. Uit de studie blijkt dat bepaalde plantaardige producten de hormoonspiegel beïnvloeden en seksuele activiteit verhogen.
(Advertentie)
Goed voor je huid én je portemonnee: natuurcosmetica van Nonique.
Onderzoekers hebben in Uganda een groep apen bestudeerd. Zij kwamen erachter dat hoe meer de apen bladeren van de tropische boom Millettia Dura aten, hoe hoger het niveau van het vrouwelijk hormoon estradiol en het stresshormoon cortisol werd. Ook viel op dat de veranderde hormoonspiegels meer agressie veroorzaakte en zorgde voor een kortere verzorging. Dit is opvallend, want sociale binding is erg belangrijk bij primaten.
Dit is de eerste keer dat een onderzoek verbinding maakt tussen plantaardige stoffen dat het vrouwelijk hormoon en het gedrag van in het wild levende primaten. “Het is één van de eerste studies gedaan in een natuurlijke omgeving, waarin wordt aangetoond dat plantaardige chemicaliën verandering in het gedrag kan veroorzaken door het endocriene systeem te beïnvloeden,” aldus onderzoeker Michael Wasserman.
De bladeren van de Millettia Dura hebben dezelfde eigenschappen als tofu. Professor Katharina Milton: “Met alle zorg over de inname van fyto-oestrogenen (het vrouwelijk hormoon in planten) door de mens door middel van bijvoorbeeld tofu, is het zeer nuttig om meer te weten over de blootstelling aan dergelijke verbindingen.” Hoewel apen op veel manieren op mensen lijken, zijn de onderzoekers voorzichtig of plantaardige producten hetzelfde effect op mensen hebben. Verder onderzoek is daarom noodzakelijk.
Bron: Discovery News
Lees ook
Verdien aan duurzame energie
Betaalbare natuurlijke cosmetica

3 gedachten over “Hebben tofu-eters betere seks dan vleeseters?”

  1. Die hoeveelheid schijnt nogal mee te vallen, bovendien vult het lichaam het aan dor wat meer manelijke hormonen aan te maken (ook bij vrouwen).
    Het drinken van alcohol is veel schadelijke dat houdt de aanmaakt van mannelijke hormonen tegen en het werkt op allerlei manieren beschadigend. Bij vrouwen kan het zelf kankers zoals borstkanker veroorzaken. http://www.veganisme.org

  2. Het is al heel lang bekend dat tofu een sterke fyto-oestrogeen is, en het hoeft niet per se gezond te zijn. Teveel oestrogeen kan namelijk voor oestrogeendominantie zorgen wat allerlei gezondheidsproblemen met zich mee kan brengen. Ik ben vegetariër en eet heel gezond, maar ik eet geen tofu.

Reacties zijn gesloten.