HeelNederlandDeelt: delen wordt zo wel wel heel makkelijk!

Foto: Heelnederlanddeelt
Foto: Heelnederlanddeelt

HeelNederlandDeelt is een platform voor iedereen die graag wil delen. Zo kan je er spullen, gereedschap, auto’s, diensten, klusjes, zorg, kennis en nog veel meer uitlenen of verhuren aan je buren. Op de site kunnen niet alleen buurtbewoners terecht, maar ook maatschappelijke initiatieven, lokale overheden, zorgorganisaties, scholen, verenigingen en sportclubs. Zo kan je op één deelplatform zien wie er spullen, materialen, middelen of menskracht over heeft. Initiatiefnemer Laury Zwart vertelde ons over dit handige platform.

Een terugblik

“In november 2015 hebben we samen met 393 lokale deelwebsites HeelNederlandDeelt.nl gelanceerd. Sindsdien zijn we samen met onze lokale community managers bezig om mensen en initiatieven te informeren, motiveren en activeren om meer te gaan delen. Wij geloven namelijk dat de kracht van de deeleconomie zit in de combinatie van het online en offline aspect van delen. We willen de deelwebsites verbinden met lokale offline activiteiten, locaties en ondersteuning.”
“Sinds de lancering zijn er community managers actief in o.a. Oisterwijk, Bladel, Enschede, Utrecht, Den Haag, Assen, Eindhoven en Uden. We hebben meer dan 100 media publicaties en zijn tevens in verscheidene lokale radio- en tv-programma’s aanwezig geweest. Het aantal gebruikers en deeltransacties groeit dan ook elke week. Dat vinden wij een positief resultaat, want delen is voor veel mensen immers nog hell ‘nieuw’ en ook best wel eng. Je moet immers toch andere mensen vertrouwen om jouw spullen of ruimte te gebruiken. Maar het is het waar, want het biedt tal van kansen voor iedereen!”
Lees verder op Voor de Wereld van Morgen: mooie voorbeelden en toekomstplannen.

Over de schrijver