Hele tuinstoelen en ander plastic afval te vinden tot 4 kilometer diep in oceaan

Foto: Mbari
Foto: Mbari

Onderzoekers van het Monterey Bay Aquarium Research Institute ontdekten tuinstoelen en ander plastic afval op 4.000 meter diepte.
Het Monterey Bay Aquarium Research Institute heeft via onderwaterrobots met camera’s vastgesteld dat plastic soep zich niet alleen aan de oppervlakte van oceanen en in havens bevindt. Ook de bodem van de zee ligt vol met plastic voorwerpen, variërend van boodschappentasjes tot tuinstoelen. Het plastic zet zich ook vast tegen de wanden van de kust. Dat ontdekten marinebiologen die 18.000 uur videomateriaal, dat de afgelopen 22 jaar is gemaakt, onderzochten. De robots hebben de zeebodem tot 4 kilometer diep onderzocht.
Wat eenmaal in zee belandt, is daar heel moeilijk weg te krijgen. Plastic belandt in de magen van vissen die vervolgens weer door mensen gegeten worden. Bij mensen levert de plasticconsumptie een verstoorde hormoonbalans op.

360, het beste uit de internationale pers.
3602
Koop 360 in de kiosk, de app store of neem een voordelig kennismakingsabonnement (8 nummers voor 15 euro). Volg 360 ook op Twitter of Facebook.
Meer van 360
Veilige kleding kost maar 90 cent
Geven is sleutel tot succes. Zo doe je het zonder jezelf te vergeten
Schaliegasbedrijven maken misbruik van religieuze overtuigingen Amish

Over de schrijver

1 gedachte over “Hele tuinstoelen en ander plastic afval te vinden tot 4 kilometer diep in oceaan”

Reacties zijn gesloten.