Help Nederland schoon te maken met één kleine handeling

Zwerfvuil. Foto: Dj Bass, Flickr.
Zwerfvuil. Foto: Dj Bass, Flickr.

Aanstaande vrijdag 28 februari 2014 staat Stichting Klean van 7 tot 7 uur met tientallen vrijwilligers bij de NDSM-pont in Amsterdam Noord. Ze staan er niet om zelf de IJ-Oever schoon te maken, maar om aan iedere voorbijganger te vragen één stuk zwerfvuil op te ruimen.

Langs de IJ-oever ligt ontzettend veel aangespoeld zwerfvuil, zoveel dat er bijna geen beginnen aan is om het op te ruimen. Maar als je bedenkt dat er dagelijks meer dan 4000 mensen langs deze plek komen, en ieder van hen zou één stuk zwerfvuil oprapen, dan is het probleem in een dag opgelost.

De Lente Verwelkomen

De stichting gaat mensen vragen om ieder één stuk afval op te ruimen, en tegelijk maken ze er een film van. Met die film wil de stichting minstens 100.000 mensen enthousiast maken om één stuk zwerfvuil op te ruimen ofwel om ‘bijna’ niets te doen op donderdag 20 maart 2014 bij de vierde editie van ‘De Lente Verwelkomen’. Daarnaast wordt iedere deelnemer gevraagd om een zogenaamde #zwerfie te maken.

“Veel mensen geloven dat wat zij kunnen bijdragen aan een betere wereld “geen zin” heeft, het is een “druppel op de gloeiende plaat”. Wij willen bewijzen dat het tegenovergestelde waar is. Dat je met een kleine actie een wereld van verschil kunt maken.” zei Peter Smith, oprichter van stichting Klean, over het project.

“Stel dat we vier miljoen mensen ”zo gek” krijgen om bij aanvang van de lente één stuk zwerfvuil op te ruimen, dan is Nederland in één dag bijna schoon en de kosten zijn € 0,00”

Bekijk hier de website van de stichting Klean

Lees ook
Vijf basisprincipes om bergen afval te voorkomen
[adrotate group=”2″]
Leven zonder afval, zo doe je dat

1 gedachte over “Help Nederland schoon te maken met één kleine handeling”

Reacties zijn gesloten.