Help de Nuna naar goud bij de World Solar Challenge

Teamleidster Nuna 7
André Kuipers en Marlies Hak, Nuna 7
De Delftse studenten die zonnewagen Nuna7 bouwen om 3000km dwars door Australië te racen, zijn een crowdfundingactie gestart op OnePlanetCrowd.nl. Investeerders kunnen het Nederlandse team hiermee naar de overwinning helpen bij deze race op zonne-energie. Dit jaar rijdt Nuna niet op drie, maar vier wielen. Een uitdaging die extra geld kost. Crowdfunding moet de Nuna aan dit vierde wiel helpen. In ruil voor steun mogen investeerders de Nuna7 voor het eerst zien rijden op een exclusieve presentatie.
De twaalfde editie van de World Solar Challenge vindt plaats op 6 oktober in Darwin. De tweejaarlijkse wedstrijd voor zonnewagens en auto’s die rijden op zonne-energie, gaat door door Australië over een afstand van 3021 kilometer. Het Nederlandse zonnewagenteam Nuon Solar Team heeft al vier gouden en twee zilveren medailles in de wacht gesleept. Maar om ook dit jaar de finish te halen, zijn er strenge eisen aan de nieuwe racewagen, zoals het toevoegen van een vierde wiel.

Vierde wiel aan de Nuna

“Nuna7 wordt een geheel nieuwe zonnewagen”, vertelt Leslie Nooteboom van het team. “de reglementen schrijven deze race voor dat de wagens vier wielen moeten hebben, dus moeten we ons beproefde driewielerontwerp vaarwel zeggen en opnieuw beginnen”. We hopen dat mensen ons willen helpen om weer een winnende auto te bouwen, want de beker moet terug naar Delft.” In oktober racen de zonnewagens dwars door Australië, van Darwin in het noorden naar Adelaide in het uiterste zuiden.
Om Nederlands’s trots naar de winst te brengen steunen ook Minister Kamp, Staatssecretaris Dekker, Diederik Samsom, André Kuipers, Jort Kelder, Alexander Pechtold en anderen het team. Alle crowdfunders worden uitgenodigd voor een exclusieve presentatie van de nieuwe wagen deze zomer, waar zij als eerste in Nederland zien hoe de nieuwe zonnewagen rijdt. Daarnaast kunnen zij een kijkje achter de schermen nemen in de high-tech werkplaats, een zonnecel ontvangen, een Nuna-bouwpakket krijgen of een Masterclass van The Great Game of Business krijgen.
Help Nuna7 naar de winst bij de World Solar Challenge.

Over de schrijver