Hemelse vakantie op zeppelin brengt je helemaal in de wolken

Met je hoofd in de wolken. Foto: Tiago Barros: Cargocollective
Met je hoofd in de wolken. Foto: Tiago Barros: Cargocollective

Letterlijk met je hoofd in de wolken zitten, en drijven op de lucht.  Met dit luchtschip, ontworpen door de Amerikaanse designer Tiago Barros, kan het allemaal. Zorg dat je agenda vrij is, de wind bepaalt namelijk waar je heen gaat en hoe lang je onderweg bent.

De wolk bestaat uit een aantal aan elkaar gekoppelde ballonnen. Het doet een beetje denken aan de ouderwetse zeppelin, alleen dan zonder het zeer licht ontvlambare gas. Het schip is te betreden via een ladder, en de passagiers zitten simpelweg op de ballon en drijven rond. Er is geen bestemming, er is geen schema en er is geen vaste snelheid. Van de passagiers wordt verwacht dat ze simpelweg genieten van de ervaring.

Naast de zeer prettige manier van reizen, is deze vorm van transportatie ook nog eens goed voor het milieu. De ballonnen stoten niks uit, produceren geen afval, en hebben erg weinig energie nodig om te kunnen functioneren. Door simpelweg rond te zweven wordt het bijna een onderdeel van de natuur zelf.

Wanneer we deze manier van transportatie daadwerkelijk gaan zien is niet bekend, maar het heeft zeker potentie. Misschien kijken we hier wel naar de bus van de toekomst, dat zou toch een leuke manier zijn om je dag te beginnen.

Bron: Inhabitat

Lees ook
De groenste energieleveranciers van 2014 zijn bekend
[adrotate group=”2″]
Londen opent ‘s werelds grootste brug op zonne-energie

2 reacties op “Hemelse vakantie op zeppelin brengt je helemaal in de wolken”

Reacties zijn uitgeschakeld.