
Oktober. We werden nog een beetje voor de gek gehouden door het weer maar volgens de meteorologische seizoenen zitten we toch al midden in de herfst. Tijd voor een herfstmenu. Het najaar is de tijd voor paddenstoelen, spruitjes, witlof en bloemkool. En voor appels peren en bramen.
Met de Groente- en fruitkalender kun je klimaatvriendelijke groente en fruit uitzoeken. Hoewel de meeste groenten en veel fruitsoorten het hele jaar verkrijgbaar zijn, hebben ze elk hun eigen seizoen. Als groenten en fruit in het seizoen zijn, zijn ze verser, vol vitaminen, en komen ze van de volle grond en niet uit de kas. Meestal betekent dit dat ze goedkoop zijn en vaak minder belastend voor het milieu omdat ze niet ingevoerd worden uit verre landen.
Voor oktober is er een hele lijst aan groenten en fruit waar je uit kan kiezen. De artisjokken, aubergine, bleekselderij, koolrabi, paprika, rucola, sla, snijbonen, spitskool, tomaten, venkel, waterkers en wortelen zijn volgende maand weer verdwenen, dus zorg ervoor dat je die nog even meeneemt deze maand!
Van het fruit zijn bramen, druiven en frambozen deze maand alweer voor het laatst, dus geniet er extra van.
Bron: Milieucentraal, Voedzo, Kookrubriek, Gruitwijzer
Lees ook:
Zo eet je gezond en lekker
1 gedachte over “Herfst-vriendelijk eten”
Tip voor een leuke doe-activiteit met kinderen over eten: ga in in de herfstvakantie naar het Eet en weet huis. http://bit.ly/eetenweethuis
Reacties zijn gesloten.