Herkansing-tip: Tegenlicht over de overvloedige toekomst

Get Microsoft Silverlight
Zes honderd duizend mensen zagen de Tegenlicht-uitzending ‘Overvloed’. Dat is zeker niet slecht voor een documentaire, maar sommige reportages gun je een miljoenenpubliek. Heb jij de uitzending gemist? Bekijk ‘m. In de documentaire komen de ideeën van auteur Diamandis aan bod. Hij voorspelt dat razendsnelle ontwikkelingen in technologie het mogelijk maken om te voorzien in de behoefte aan water, voedsel, onderwijs en gezondheidszorg van alle negen miljard mensen die onze wereld over twintig jaar zullen bevolken.
In deze uitzending kijkt Tegenlicht naar de wereld door de ogen van Peter Diamandis. Zoals in Qatar waar door het Sahara Forest Project met zeewater voedsel in de woestijn wordt geproduceerd, en in Silicon Valley waar de techniek ontwikkeld wordt die zonne-energie nog goedkoper en breder toepasbaar zal maken.
Maar de ideeën van Peter Diamandis gaan verder dan specifieke technologische oplossingen. Hij ziet een wereld opdoemen waarin technologische ontwikkelingen in een steeds hoger tempo zullen verlopen. Zoals op het gebied van gezondheidszorg, waar het gebruik van data en smartphones het mogelijk maken om iemands gezondheid niet af te toe te monitoren, maar constant. De gevolgen daarvan zijn voor velen nog nauwelijks te overzien.

Over de schrijver

1 gedachte over “Herkansing-tip: Tegenlicht over de overvloedige toekomst”

Reacties zijn gesloten.