Het Groene Theater: kunnen bedrijven consumenten sturen?

Foto stadsschouwburg – bron: Nationaal Historisch Museum (Flickr)

Of volgen bedrijven de wensen van hun klanten? Kunnen Unilever en BMW hun klanten overhalen om zich duurzamer te gedragen? Gaan we korter douchen en zuiniger rijden?
Deze prangende vragen komen allemaal aan bod op 13 mei met Het Groene Theater, een inspirerende avond over duurzaamheid door NRC Handelsblad. Met grote sprekers op dit gebied, ‘sustainable improvisatiecabaret’ van Boom Chicago, de mooie liedjes van Igor Kluin, singer/songwriter en winnaar van de Green Challenge belooft het een inspirerende en bovenal leuke avond te worden.
De presentatie van deze avond is in handen van Ode’s voormalige hoofdredacteur Max Christern. Sprekers zijn onder andere:
Jan-Christiaan Koenders, directeur van BMW Nederland. Hij maakt geen keuze tussen duurzaam of sportief rijden. BMW staat al zeven jaar als groenste autofabrikant bovenaan in de Dow Jones Sustainability Index.
Anniek Mauser, directeur duurzaamheid van Unilever Benelux. Zij vertelt waarom Unilever het gedrag van de consument zal moeten beïnvloeden om de doelstellingen van het Unilever Sustainable Living Plan te halen.
Martin van Rijn, CEO van pensioendienstverlener PGGM, spreekt als voorzitter van De Groene Zaak. Deze groep Nederlandse bedrijven gelooft dat succes in ondernemen in ieder geval betekent dat de onderneming een succesvol duurzaamheidsbeleid moet hebben.
Marjan Minnesma, nummer één in de duurzame top-100 en directeur van Urgenda. Zij wil met haar actie-organisatie de innovatie en duurzaamheid in Nederland versnellen.
Jan Rotmans, hoogleraar duurzaamheid & transities aan de Erasmus Universiteit; oprichter en voorzitter van Urgenda. Hij analyseert het duurzame gedrag van de NRC-lezer op basis van het lezersonderzoek ‘Hoe groen ben jij?’
Datum: woensdag 23 mei, vanaf 20.30 uur.
Locatie: Stadsschouwburg Amsterdam, Leidseplein 26.
Toegang: kaarten à 30 euro zijn te verkrijgen via de website van de
Stadsschouwburg: http://www.ssba.nl/nrc
Restaurant Stanislavski in de Stadsschouwburg serveert voor aanvang een exclusief ‘groen’ diner van 18.00 tot 20.15 uur. Het driegangenmenu kost 32,50 euro. U kunt reserveren via http://www.stanislavski.nl of bel naar 020 795 9995.
Mail en win!
Ode geeft 5×2 kaarten weg voor de inspirerende en leuke avond.
Om kans te maken mail naar [email protected]. Geef de mail als onderwerp ‘Het Groene Theater’.
Winnaars krijgen dinsdag 15 mei bericht.
Lees ook:
Mc Donalds actie ploft door kip
Jeugdjournaal inspireert met item over aardehuizen
Hoe krijg ik een zonnepaneel op mijn dak?

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020