Het is heet in de wereld

Australische bosbranden, in dit geval uit 2010, duidelijk te zien op sattelietfoto’s. Foto: NASA

Eergisteren kende Australië met over het hele land gemiddeld 40,3 graden Celsius de warmste dag ooit en gisteren was het de op twee na warmste dag. En in de Verenigde Staten was 2012 het warmste jaar ooit.
(Advertentie)
Krijg snel de beste deal: vraag gratis en simpel offertes aan voor zonnepanelen, energiebesparing of een nieuwe CV-ketel.
Het is heet in de wereld. In het door bosbranden geteisterde zuiden van Australië zijn de temperaturen vandaag iets zijn gedaald en daardoor is het gevaar op branden wat afgenomen. Maar de hittegolf heeft zich verplaatst naar het midden en noorden van het land, waar het ook vandaag weer extreem heet zal worden, zo meldt het NRC. Meteoroloog David Jones: “Het lijdt geen twijfel dat dit een zeer, zeer extreme hittegolf is. Als je kijkt naar het bereik, de duur, de intensiteit, dan is het wellicht de grootste in de geschiedenis van Australië.”
Lees het hele artikel op Joop.nl

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020