Het meest duurzame hotel van Nederland gaat open

Duurzaam HotelMorgen opent het meest duurzame hotel van Nederland, het Green Meet*s resort in Erica, (Drenthe) officieel zijn deuren.
Green Meet*s heeft als streven op korte termijn zelfvoorzienend te zijn voor het genereren van zijn energie. Effectieve duurzame en ‘groene’ oplossingen zijn onder meer: tientallen warmtekorven onder het resort die in de winter aardwarmte doorgeven en in de zomer zorgen voor koelte; afvalwater wordt middels een helofytenfilter gezuiverd voor hergebruik; grote delen van het raamoppervlak zijn van bijzonder isolerend en hoogwaardig
innovatief materiaal gemaakt. Zo is het het eerste hotel ter wereld dat – als demolocatie – het Cool-Lite isolerend glas heeft van het innovatieve Nederlandse bedrijf Saint Gobain.

Om deze officiële openingsdag te vieren heeft het hotel een aantal beroemdheden in geschakeld. Zo zal Dieuwertje Blok een talkshow leiden, bijgestaan door zanger Daniël Lohues, zelf inwoner van Erica, als tafelheer. Ook de bandleden van BLØF zullen aanwezig zijn als ‘vrienden van het huis’.
Kamers hebben verschillende thema’s (vuur, aarde etc) en kosten vanaf €110 per nacht.

1 reactie op “Het meest duurzame hotel van Nederland gaat open”

  1. Heeft dit hotel ook een EU EMAS Certificaat? In Duitsland, Italie, Portugal en Spanje zijn er veel hotels met dit certificaat, maar in Nederland zou dit een primeur zijn. Wellicht een idee om toeristen uit die landen in het hotel te interesseren?

Reacties zijn uitgeschakeld.