Het Nieuwe Netwerken: oude hardware doneren en een Xbox winnen

Law Keven Flickr
Foto: Law Keven (Flickr)

De gemiddelde computer wordt ver voor het einde van zijn levensduur afgedankt. Microsoft Nederland organiseerde daarom afgelopen vrijdag een speciale inzamelactie. Collega’s en relaties werden uitgenodigd voor een soort ‘recycle coffee’ op het kantoor in Schiphol. Iedereen mocht oude pc’s, laptops en game consoles meenemen, maar ook versleten telefoons of dozen met kabels en muizen. Als dank voor deze donatie ontving men gratis koffie van de Coffee Company en een lot waarmee een Xbox 360-console met Kinect kon worden gewonnen. De apparatuur die het nog doet wordt gedoneerd aan kinderziekenhuizen en de rest wordt gerecycled.

Sympathiek idee, een netwerk-evenement organiseren en mensen meteen hun overbodige computers van zolder laten halen.

Lees ook:
Innovatie maakt het leven duurzamer en leuker

Over de schrijver

3 gedachten over “Het Nieuwe Netwerken: oude hardware doneren en een Xbox winnen”

 1. Tip: de juiste afvalverwerking voor consumenten is volgens MilieuCentraal oude computers terugbrengen naar de detailhandel (ingeleverd bij de aanschaf van een nieuw apparaat) of ingeleverd bij de Milieustraat van de gemeente.

 2. Heel blij met het resultaat van deze actie: 30m3 container met e-waste wordt recycled via ICT Milieu en 90 computers, 30 spelcomputers, schermen, muizen etc…worden gedoneerd aan Kinderziekenhuizen. 🙂
  Goed gevoel bij medewerkers en klanten samen een bijdrage te leveren voor mens en milieu. In Nederland worden maar 1/3 van alle e-waste gerecycled. Dus er is nog heel veel te doen rondom bewustzijn bij bedrijven en consumenten waar ze met hun e-waste naartoe kunnen. De milieustraten bij de gemeentes zijn de official way to go. Bedrijven kunnen e-waste van ICT Milieu laten ophalen.
  Sabine

 3. Twee derde van alle e-waste in Nederland wordt niet gerecycled! We hopen met onze aktie een bijdrage te leveren aan bewustzijn bij consumenten en bedrijven.
  Met een mooi resultaat: 30m3 container vol met oude hardware, kabels, etc ging via ICT Milieu de recycling in en we hebben zo'n 100 PCs, 30 spelcomputers, 80 schermen etc. die nog goed werken en die met nieuwe software daarop naar Kinderziekenhuizen en Ronald McDonalds gaan. 🙂
  Hebben op die dag met een aantal parteien twee vragen besproken: Hoe kunnen we het makkelijker maken voor mensen om hun e-waste naar de milieustraat te brengen? En Kies je als bedrijf ervoor om oude hardware te recyclen of aan een derdewereld land te doneren? En als je een donatie doet wat gebeurt naar end of life?
  We gaan hier verder over praten met ClosetheGap, 1010, ICT Milieu en anderen parteien. Ideen? Hoor het graag.
  Groet, Sabine

Reacties zijn gesloten.