Het Nieuwe Werken levert miljarden op

FlextafelGisteren begon de No Impact Week. Doel van deze week is om te ervaren wat een duurzamere levensstijl kan betekenen voor jouw kwaliteit van leven. Een makkelijke manier om je ecologische impact fors te besparen en je kwaliteit van leven te verbeteren is Het Nieuwe Werken. Je bent minder tijd kwijt aan reizen naar je werk, vaker thuis en je doet de baas ook nog een plezier: hij kan namelijk fors besparen op kantoor- en reiskosten.

Het kan daarom bijna geen toeval zijn dat de No Impact Week bijna gelijktijdig plaatsvindt met de Week van Het Nieuwe Werken. Zo’n week om aandacht te vragen is nodig, omdat veel werkgevers nu nog huiverig zijn voor Het Nieuwe Werken. Dat is jammer, want het kan miljarden opleveren voor bedrijven, blijkt uit onderzoek. Initiatiefnemer van de Week van het Nieuwe Werken Tjerk Wagenaar op BNR: “Als in 2015 twintig procent van de beroepsbevolking één dag per week thuis zou werken, levert dat de Nederlandse samenleving jaarlijks bijna twee miljard aan baten op. Bij twee dagen per week thuiswerken loopt dit op tot bijna drie miljard en een structurele stijging van het BNP met één procent.”

Bron: BNR

Jij kan het ook: Het Nieuwe Werken

Over de schrijver

3 gedachten over “Het Nieuwe Werken levert miljarden op”

  1. Zonder vaste werkplek in het pand verminder je het aantal werkplekken. Doch als op meer plaatsen gewerkt mag worden, vermeerdert juist weer het aantal plekken (meer reserve!) en gaat een deel van flexwerk winst verloren. Voor elke auto zijn ook zo'n 4 of 5 parkeerplekken beschikbaar!

    Niet alleen in woon-werkverkeer zijn wij een reislustig volk, waarschijnlijk is dat bij vliegen ook!
    Als we meer fietsen (ook naar het werk) kunnen met minder fitness plekken toe, zorg dan wel dat die gevaarlijke scooters minder aantrekkelijk zijn

  2. Het Nieuwe Werken is plaatsonafhankelijk werken, niet per se alleen thuiswerken. Voor elke activiteit heb je in principe een ideale omgeving. Daar hoeft lang niet altijd een vast bureau o.i.d. aan te pas te komen. Flexplekken te over, kan ik uit persoonlijke ervaring vertellen.

    Nederlanders zijn de meeste tijd kwijt aan reizen: 54 minuten per werkdag, dat is het hoogste gemiddelde van de EU.

    In die tijd kun je veel zaken doen, bijvoorbeeld naar het fitness-centrum gaan. Doe ik ook. Of fietsen naar een leuke flexplek in de stad, waar je direct boodschappen kunt doen, mocht dat nodig zijn.

  3. HET NIEUWE WERKEN Een vorm van gebakken lucht.
    Voor mensen die naar hun werk lopen of fietsen zorgt het voor minder beweging! Besparing op kantoorkosten? Verschuiving bedoel je van de kantoorkosten naar de woonkosten of werk je in het donker zonder verwarming?

    Minder reizen? Als mensen minder vaak naar kantoor gaan – zeg drie keer i.p.v vijf keer – leert de ervaring dat ze eerder verder van hun werk wonen. Geheel volgens de wet "behoud van reistijd". Een (groot) deel van de winst gaat zo verloren, zo toont onderzoek.

    Het nieuwe werken levert miljarden is onjuist en misleidend.
    Zorg dat mensen weer dichter bij hun werk wonen, dat is zinniger.

Reacties zijn gesloten.