3 vegan tassenmerken op een rij (mét korting)

Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen dieren meer te eten én om geen dieren meer te dragen. Of het nou komt omdat er steeds meer modemerken met deze overtuiging starten, of dat ze inspelen op de trend: vegan fashion is volop in ontwikkeling.

Vooral voor schoenen, jassen en tassen is er steeds vaker een vegan alternatief van goede kwaliteit, dat ook jaren mee gaat. Het gebruik van dierlijke materialen is daardoor echt overbodig.

Een vegan tas is een mooi cadeau om iemand mee te verrassen, daarom hielp Marlieke Broekmeulen van Wolf and Storm ons met het selecteren van drie vegan tassenmerken.

Matt and Nat

Het Canadese merk Matt and Nat (staat voor Matterial and Nature) is een absolute trendsetter. In 1995 ging het merk van start en vanaf het allereerste begin stond de relatie tussen en materiaal en natuur centraal. Het motto van het bedrijf is ‘Live beautifully’ en daar horen dierlijke producten niet in thuis.

Matt and Nat is positief, creatief en heeft respect voor mensen, dieren en de natuur. Daarin daagden ze zichzelf constant uit om de beste duurzame materialen te gebruiken. Inmiddels werken ze met gerecycled nylon, rubber, kurk, recyclede PET flessen en – fietsbanden. Er zijn tassen voor elke gelegenheid, die niet alleen mooi zijn, maar ook lang mee gaan.

Voor de productie werken de ontwerpers van Matt and Nat samen met een aantal vaste fabrieken in China, waar ze een goede en langdurige relatie hebben.

Collage

Denise Roobol

Het Nederlandse merk Denise Roobol maakt sinds 2013 prachtige, tijdloze en minimalistische tassen.  Denise Roobol was een van de eerste Nederlandse ontwerpsters, die haar design maakte van vegan materialen. Haar doel was om mensen te inspireren en naar de mogelijkheden te kijken hoe je duurzaamheid, dierenwelzijn en design kunt combineren tot producten met klasse. De tassen zijn van goede kwaliteit, hebben een PETA keurmerk en zijn 100% gecertificeerd vegan.

Denise Roobol1

Cri de Coeur

Cri de Coeur betekent ‘een hartenkreet’. De twee eigenaressen van dit Amerikaanse merk maken zich sinds 2008 hard om de modewereld te veranderen. Ze weten dat alle keuzes impact hebben op mensen, de natuur en het leven van dieren, daarom maakt het merk tassen van duurzame materialen, zonder dierlijke materialen en natuurlijk produceren ze ook ethisch.

Ze zitten op dit moment in een fase van herbezinning en ook dat hoort bij duurzaamheid. Jezelf blijven bevragen én uitdagen om het beste uit jezelf en je merk te halen.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Wolf and Storm.
Speciaal voor hetkanWEL lezers is er nog een mooie korting van 20% (kortingscode hetkanvegan).

Over de schrijver

1 gedachte over “3 vegan tassenmerken op een rij (mét korting)”

Reacties zijn gesloten.